Compania PayU Romania va fi preluată de PayU Polonia

Compania PayU Romania va fi preluată de PayU Polonia
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 2 nov 2015

PayU Romania, cel mai mare integrator local de plăți online, va fi preluat prin absorbție de PayU Polonia, alături de PayU Ungaria și PayU Cehia, procesul fiind parte a strategiei de reorganizare a grupului PayU, deținut de sud-africanii de la Naspers.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Motivele restructurării sunt dezvoltarea raportului dintre datorii și capital prin centralizarea activității operaționale a grupului în regiunea Europei Centrale și de Est, precum și crearea unui centru de expertiză folosit pe plan local.

De asemenea, reorganizarea grupului urmărește suplimentarea capacității de inovare prin reducerea complexității și ineficienței și dezvoltarea automatizării și a tehnologiei.

Fuziunea se va încheia la 31 martie 2016, conform planului comun de fuziune transfrontalieră. După fuziune, PayU Romania, PayU Cehia și PayU Ungaria vor fi desființate și radiate din registrele comerțului din statele unde sunt înregistrate.

În schimbul acțiunilor deținute la PayU Romania, acționarii companiei vor primi o acțiune la PayU Polonia.

Acționarii companiei România sunt MIH PayU BV (Olanda), cu o participație de 99,999%, și PayU Polonia - 0,001%.

Angajații PayU Romania, în număr de circa 100, vor fi transferați la compania din Polonia în mod automat, prin efectul legii, potrivit datelor din planul de fuziune.

Drepturile și obligațiile acestora care decurg din contractul de muncă vor rămâne nemodificate în urma fuziunii, se mai spune în document.

PayU Romania a consemnat în 2013 o cifră de afaceri de 15,9 milioane de lei și pierderi de 2,3 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finanțelor Publice. Cifrele pe anul 2014 nu sunt disponibile pe pagina web a instituției.

În prima parte a acestui an, PayU România a procesat tranzacții online în valoare de peste 100 milioane de euro, cu 30% mai mari față de aceeași perioadă din 2014.

Firma are parteneriate încheiate cu Telekom, UPC Romania, Paravion, F64.ro, eMAG, Fashion Days, OLX.ro, Domo, Flanco, Carrefour Online, NN Asigurări de Viață. Altex și Blue Air.

PayU Romania a fost înființată în anul 2004 de omul de afaceri Radu Georgescu.Șase ani mai târziu, Naspers a cumpărat un pachet de acțiuni reprezentând 83% din capitalul social. Valoarea tranzacției nu a fost data publicității.

Prezent în 16 țări de pe patru continente, grupul PayU a trecut printr-un proces de rebranding la mijlocul acestui an, care a presupus o abordare omogenă pentru operațiunile desfășurate în fiecare țară în parte.

În regiune, PayU mai este prezent și în Rusia, Turcia si Ucraina. România este a doua țară ca importanță în regiune, după Polonia.

La nivel de grup, PayU numără peste 1.200 de angajați.

Naspers este grup multimedia originar din Africa de Sud, clasat printre primele companii a nivel mondial în ceea ce privește numărul de clienți deserviți din zona de comerț electronic.

viewscnt
Afla mai multe despre
payu
fuziune
naspers