Companiile europene de telecomunicații vor mai mulți bani de la giganții IT

Companiile europene de telecomunicații vor mai mulți bani de la giganții IT
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 oct 2023

Companiile europene de telecomunicații cer giganților din domeniul tehnologiei (big tech) să plătească mai mult pentru utilizarea rețelelor lor, conform Financial Times (FT).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Citând o scrisoare semnată de șefii a 20 de operatori de telecomunicații din Europa, FT explică că aceștia vor o contribuție mai echitabilă și mai adecvată din partea celor mai mari generatori de trafic pentru a plăti costurile structurii de rețea, potrivit Agerpres.

Noul CEO Orange Romania, despre noile măsuri fiscale: Cu siguranță nu este o veste bună, va trebui să suportăm costurile CITEȘTE ȘI Noul CEO Orange Romania, despre noile măsuri fiscale: Cu siguranță nu este o veste bună, va trebui să suportăm costurile

Printre semnatarii scrisorii trimise Comisiei Europene și europarlamentarilor se află directorii generali ai Deutsche Telekom, Vodafone, Telia și BT Group. Ei și-au exprimat opinia că Google, Netflix și alții profită cel mai mult de pe urma rețelei, plătind foarte puțin.

Ei au dat exemplul furnizorilor de servicii de cloud, care percep taxe clienților pentru transmiterea datelor. Deși solicitarea operatorilor de telecomunicații nu este nouă, timpul este limitat în perspectiva alegerilor UE de anul viitor, subliniază FT.

Desantul IT pe piața locală continuă. După Red Hat, un nou gigant american vine în România CITEȘTE ȘI Desantul IT pe piața locală continuă. După Red Hat, un nou gigant american vine în România

În scrisoare se arată că traficul de date de la câteva firme din domeniul tehnologiei a crescut în ultimii ani cu până la 30% și se estimează că tendința va continua, deși sectorul telecomunicațiilor nu obține profit de pe urma acestor evoluții.

Investițiile necesare până în 2030 pentru a oferi servicii de telefonie mobilă 5G tuturor regiunilor populate din UE sunt estimate de oficialii Comisiei Europene la 200 miliarde de euro, precizează șefii companiilor de telecomunicații din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
it
telefon