VIDEO Meta a prezentat casca Quest 3

VIDEO Meta a prezentat casca Quest 3
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 sep 2023

A treia generație a căștilor Quest face trecerea de la realitatea virtuală la realitatea mixtă și pune accentul pe jocuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Meta a anunțat Quest 3, o cască care nu mai este doar de realitate virtuală, precum modelele anterioare, ci de realitate mixtă. În fapt, compania insinuează că, la 500 de dolari, aceasta este o alternativă accesibilă la Apple Vision Pro.

Trecerea la realitatea mixtă, înseamnă că noua cască Meta nu se rezumă la generare unor medii 3D, ci poate să suprapună elemente virtuale mediului real.

Cel mai recent update major pentru Windows 11 a fost lansat CITEȘTE ȘI Cel mai recent update major pentru Windows 11 a fost lansat

Quest 3 se bazează pe chipset-ul Snapdragon XR2 Gen 2 și 8GB RAM, iar compania spune că performanța grafică ar trebui să se dubleze.

Opțiunile de stocare încep de 128GB, dar, pentru 650 de dolari, pot ajunge și 512GB, în vreme ce autonomia rămâne la același nivel, undeva între o oră și jumătate și trei ore.

Meta spune că Quest 3 are cele mai bune lentile pe care le-a pus vreodată pe o cască. Este vorba de câte o lentilă LCD de 2064 x 2208 pixeli pentru fiecare ochi. Câmpul vizual este de 110 grade pe orizontală și 96 de grade pe verticală.

Pe partea frontală sunt plasate două camere color, cu o latență de doar 12 milisecunde.

Meta îți poziționează noua cască în primul rând ca un dispozitiv de jocuri, dar spune că este potrivit și pentru fitness. Pe aceasta vor putea fi jucate titluri precum Roblox, Assassin’s Creed Nexus și Asgard’s Wrath 2.

Quest 3 va inta pe piață pe 10 octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
cască
realitate mixtă
quest 3