Concedieri în lanț în industria digitală

Concedieri în lanț în industria digitală
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2023

Mai multe companii din industria IT au anunțat în ultimele zile că vor face concedieri masive, de ordinul zecilor de mii, ultimul anunț venind de la Alphabet, compania care deține Google și YouTube.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Alphabet, compania care deține Google și YouTube, a anunțat că renunță la 12.000 de angajați, adică șase la sută din posturi, la doar câteva zile după ce și Microsoft a decis să concedieze 10.000 de angajați, informează Reuters.

Și Spotify vrea să facă concedieri chiar în această săptămână, potrivit unor surse Bloomberg, alăturându-se altor companii mari din tehnologie, care reduc numărul de locuri de muncă.

Samsung vrea să extindă disponibilitatea propriului serviciu de streaming CITEȘTE ȘI Samsung vrea să extindă disponibilitatea propriului serviciu de streaming

Directorul executiv al Alphabet, Sundar Pichai, le-a comunicat angajaților într-o circulară că firma își revizuiește în prezent produsele, angajații și prioritățile, ceea ce necesită concedieri în mai multe sectoarele de activitate, arată Adevarul

Acesta a amintit de extinderea rapidă a companiei, în trecut, dar a adăugat că în prezent se confruntă cu "o realitate economică diferită".

"Faptul că aceste provocări au un impact asupra vieții angajaților de la Google este apăsător pentru mine și îmi asum pe deplin responsabilitatea pentru deciziile care ne-au adus în acest punct", a spus Pichai.

Concedierile se fac în toate diviziile din lume

Concedieri vor fi făcute atât printre specialiștii în IT, cât și la nivel de management. Disponibilizările vor afecta diviziile din întreaga lume, iar în SUA au efect imediat.

Potrivit circularei, Alphabet a notificat deja prin e-mail angajații americani care vor pleca acasă. În alte țări, procesul va fi mai lung, datorită legilor și practicilor locale. Vestea concedierilor vine într-o perioadă de incertitudine în rândul giganților din tehnologie. Alphabet a atras ani la rând angajați de top pentru produse precum Google sau YouTube, însă acum este într-o competiție acerbă cu Microsoft, în special în domeniul în plină expansiune al inteligenței artificiale.

"Sunt încrezător că avem o oportunitate uriașă înaintea noastră datorită forței misiunii noastre, a valorii prosuselor serviciilor și produselor noastre, dar și a investițiilor noastre timpurii în inteligența artificială", le-a mai spus Pichai angajaților.

viewscnt
Afla mai multe despre
concedieri
google