Spotify pregătește concedieri

Spotify pregătește concedieri
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 ian 2023

Spotify vrea să facă concedieri chiar în această săptămână, potrivit unor surse Bloomberg, alăturându-se altor companii mari din tehnologie, care reduc numărul de locuri de muncă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Gigantul de streaming muzical are aproximativ 9.800 de angajați, potrivit raportului său trimestrial. Nu se știe încă câți oameni vor pleca.

Producătorul american de cipuri Wolfspeed intenționează să construiască o fabrică în Germania de peste 2 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Producătorul american de cipuri Wolfspeed intenționează să construiască o fabrică în Germania de peste 2 miliarde de euro

UPDATE Numărul unu mondial al platformelor audio, grupul suedez Spotify, anunță luni reducerea cu 6% a personalului - adică aproximativ 600 de posturi -, ultimul dintr-o serie de giganți ai Internetului care face concedieri, relatează AFP.

”În următoarele ore vor avea loc interviuri individuale cu angajații vizați”, anunță într-un mesaj destinat angajaților, publicat pe site-ul grupului, directorul general Daniel Ek, unul dintre cofondatorii puternicei companii de muzică obline.

Informațiile vin după ce, vineri, Alphabet a anunțat că va redue numărul de angajați cu peste 6%, adică aproximativ 12.000 de posturi.

Potrivit Bloomberg, reducerile de locuri de muncă din sectorul tehnologie s-au apropiat de pragul  de 100.000 în 2022, în creștere cu 649% față de anul precedent. In 2023, reducerile de personal anunțate la Alphabet, Microsoft și Amazon.com vizează circa 30.000 de posturi.

După un boom al serviciilor de streaming și comerțului electronic în perioada pandemiei, giganții din tehnologie se confruntă cu întoarcerea oamenilor în mall-uri și la birou, dar și cu inflația, dobânzile mai mari și încetinirea economiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
concedieri
tehnologie