Concurenții Apple se poziționează ca alternative la magazinul său dominant de aplicații App Store

Concurenții Apple se poziționează ca alternative la magazinul său dominant de aplicații App Store
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 dec 2022

Concurenții Apple se poziționează ca alternative la magazinul său dominant de aplicații, deoarece producătorul de iPhone se pregătește să permită și altora să acceseze dispozitivele sale în Uniunea Europeană, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Legea pentru Piețe Digitale (DMA) a blocului va forța Apple și gigantul tehnologic Google să ofere spațiu pentru magazinele de aplicații terțe pe dispozitivele lor iOS și Android, scrie News.ro

Fond de 150 milioane euro pentru startup-uri IT din Europa Centrală și de Est CITEȘTE ȘI Fond de 150 milioane euro pentru startup-uri IT din Europa Centrală și de Est

În conformitate cu DMA, care va intra în vigoare treptat în următorii doi ani, alternativele terță parte vor avea o cale mai ușoară pentru a ajunge pe iPhone și dispozitive Android.

Și, pe măsură ce componentele legislației vor intra în vigoare, rivalii, de la startup-uri mai mici până la giganți precum Amazon și Microsoft, ar putea încerca să atragă consumatorii și dezvoltatorii de aplicații deopotrivă departe de Apple și Google.

Ben Wood, CMO al firmei de analiză CCS Insight, a declarat că se așteaptă la ”o avalanșă de magazine de aplicații” în viitorul apropiat.

”Există o coaliție a celor dispuși”, în curs de dezvoltare, și toți au un interes personal în a nu mai fi nevoiți să plătească la Apple ceea ce consideră că este o taxă”, a declarat Wood pentru Reuters.

Apple și Google nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

În prezent, utilizatorii de Android pot instala aplicații din surse alternative, un proces cunoscut sub numele de ”încărcare laterală”, dar acest lucru le cere adesea să dezactiveze anumite setări de securitate.

Aparentele concesii ale Apple cu privire la încărcare laterală marchează o victorie pentru liderii din industrie precum proprietarul Twitter Elon Musk și CEO-ul Spotify, Daniel Ek, care ambii au deplâns suprataxa de 30% a companiei la achizițiile făcute prin App Store.

Rivalii vor să aducă dezvoltatori frustrați în magazinele lor, promițând comisioane mai mici și potențialul pentru oferte de exclusivitate cu aplicații populare.

viewscnt
Afla mai multe despre
app store
apple