Gmail testează criptarea opțională pentru companii

Gmail testează criptarea opțională pentru companii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 dec 2022

Administratorii conturilor corporate de Gmail din cadrul suitei Workspace vor putea opta pentru o funcție nouă de criptare a comunicării, care va putea fi activată de utilizatori în mod individual pentru mesajele trimise.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gmail a început să testeze ceea ce numește criptarea la client - o funcție de criptare ce poate fi folosită de la caz la caz când sunt trimise e-mail-uri folosind versiunea de Workspace a serviciului.

În primul rând, opțiunea va fi disponibilă doar dacă administratorii firmelor vor decide să o activeze - abia atunci aceasta va putea fi folosită de angajați.

Google, Apple și Mozilla construiesc un instrument de evaluare a browser-elor web CITEȘTE ȘI Google, Apple și Mozilla construiesc un instrument de evaluare a browser-elor web

În al doilea rând, dacă opțiunea a fost activată de administrator, utilizatorul va putea trimite un mesaj criptat apărând butonul cu formă de lacăt ce va afișat în fereastra de compunere a noilor mesaje și alegând opțiunea „Additional encryption”.

Google menționează faptul că și fără criptare mesajele sunt trimise în siguranță. Diferența esențială dintre cele două moduri este că după activarea criptării opționale nici măcar Google nu va putea descifra conținut mesajelor.

Deocamdată, criptarea opțională este disponibilă în cadrul unui test limitat, iar administratorii companiilor interesate se pot înscrie pentru a dobândi acces până pe 20 ianuarie.

Pentru început, criptarea opțională va fi disponibilă în cadrul versiunii web de Gmail pentru Workspace, urmând ca aceasta să fie adăugată ulterior aplicațiilor de Android și iOS.

Nu se știe când și dacă criptarea opțională va fi disponibilă și pentru utilizatorii individuali, care folosesc versiunea gratuită a serviciului.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
gmail
criptare