Coreea de Sud anunță un plan de sprijin de 17,5 miliarde de euro pentru industria semiconductorilor. Un "mega-cluster de semiconductori" construit la periferia Seulului va deveni cel mai mare complex de producție de semiconductori din lume

Coreea de Sud anunță un plan de sprijin de 17,5 miliarde de euro pentru industria semiconductorilor. Un "mega-cluster de semiconductori" construit la periferia Seulului va deveni cel mai mare complex de producție de semiconductori din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2024

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a anunțat un nou plan de sprijin în valoare de aproximativ 17,5 miliarde de euro pentru a consolida industria de semiconductori a țării, un sector strategic aflat în centrul unei bătălii mondiale, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Patria companiilor Samsung Electronics și SK Hynix, printre cei mai mari producători de cipuri de memorie din lume, Coreea de Sud a anunțat anul trecut că va construi cel mai mare centru de producție de semiconductori din lume, cu investiții private de 240 de miliarde de dolari, în încercarea de a obține un avantaj față de concurenții săi globali în acest sector cheie, scrie News.ro.

Amazon investește masiv în Spania, mii de locuri de muncă CITEȘTE ȘI Amazon investește masiv în Spania, mii de locuri de muncă

"Am creat un program cuprinzător de sprijin pentru industria semiconductorilor în valoare de 26.000 de miliarde de woni (aproximativ 17,5 miliarde de euro), care include finanțare, infrastructură, cercetare și dezvoltare și sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii", a declarat președintele sud-coreean, potrivit unui comunicat. Suma anunțată include investiții de 6,4 miliarde de euro deja anunțate la 12 mai.

Yoon Suk Yeol a anunțat că Seulul va extinde, de asemenea, stimulentele fiscale pentru investițiile în cipuri. Țara este în curs de a construi un "mega-cluster de semiconductori" la periferia Seulului, care, potrivit guvernului, va fi cel mai mare complex de producție de semiconductori din lume și va crea milioane de locuri de muncă.

"După cum știți cu toții, semiconductorii sunt subiectul unui război total între țări", a declarat Yoon Suk Yeol. "Victoria sau înfrângerea va reveni celui care va fi primul în fabricarea e semiconductori avansați cu o capacitate mare de procesare a datelor", a arătat președintele. "Statul trebuie să sprijine industria semiconductorilor pentru ca aceasta să nu rămână în urma competitorilor săi", a adăugat el.

Pachetul de sprijin anunțat include un "nou program de sprijin financiar pentru semiconductori în valoare de 17.000 de miliarde de woni" (11,5 miliarde de euro), gestionat de Banca Coreeană de Dezvoltare, pentru a permite companiilor să facă noi investiții cruciale, cum ar fi extinderea fabricilor sau a liniilor de producție.

Semiconductorii reprezintă cel mai important produs de export al Coreei de Sud, ajungând la 11,7 miliarde de dolari (10,8 miliarde de euro) în martie, cel mai ridicat nivel din ultimii aproape doi ani. Semiconductorii reprezintă o cincime din totalul exporturilor sud-coreene, potrivit cifrelor Ministerului Comerțului.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de sud
semiconductori