Criza cipurilor lovește puternic piața de smartphone-uri din China

Criza cipurilor lovește puternic piața de smartphone-uri din China
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 feb 2022

Livrările de smartphone-uri din China au scăzut cu aproape o cincime în prima lună a anului, față de prima lună din 2021, din cauza stocurilor afectate de criza cipurilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ianuarie, au fost livrate 32,4 milioane de smartphone-uri în China, conform datelor furnizate chiar de China Academy of Information and Communications.

Comparat cu cele 39,6 milioane de smartphone-uri livrate în ianuarie 2021, nivelul de anul acesta este cu 18,2% mai redus.

Samsung va prezenta noi produse la finalul lunii februarie CITEȘTE ȘI Samsung va prezenta noi produse la finalul lunii februarie

De vină pentru această scădere importantă este criza cipurilor cu care producătorii de smartphone-uri, la fel ca cei de automobile, se confruntă deja de mai multă vreme.

Stocurile sunt reduse, iar timpii de așteptare sunt mari în cazul mai multor tipuri de cipuri, inclusiv cele care gestionează consumul de energie, producătorii trebuind să aștepte mai multe luni până la primirea comenzii.

În plus, unii dintre producătorii chinezi, care au și o poziție bună pe piața locală, se confruntă cu embargoul impus de Statele Unite, fiind lipsiți practic de opțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
china
cipuri