Cu ce "pradă" s-au ales hackerii care au atacat conturile Twitter ale mai multor personalități

Cu ce "pradă" s-au ales hackerii care au atacat conturile Twitter ale mai multor personalități
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2020

Hackerii care au atacat conturile lui Elon Musk și ale altor personalități au primit 400 de plăți în bitcoin, în valoare totală de 121.000 de dolari, la cursul de schimb de joi, potrivit unei analize a blockchainului Bitcoin, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

FBI desfășoară o investigație federală referitoare la acest atac, arată news.ro.

Miercuri, conturile de pe Twitter ale unora dintre cei mai faimoși oameni din Statele Unite au fost compromise în cadrul unei aparente escrocherii cu bitcoin.

Între victime se află candidatul democrat la președinția SUA Joe Biden, fostul președinte Barack Obama și directorul general al Tesla Elon Musk. Conturile lor, precum și ale altor persoane au postat tweeturi care cereau urmăritorilor să trimită bitcoin la o anumită adresă anonimă.

Totalul de 121.000 de dolari reprezintă o sumă mică pentru ceea ce pare a fi un atac istoric împotriva Twitter, despre care compania afirmă că a implicat o persoană din interior.

FOTO Oppo a dezvoltat un încărcător care alimentează 100% un smartphone în 20 de minute CITEȘTE ȘI FOTO Oppo a dezvoltat un încărcător care alimentează 100% un smartphone în 20 de minute

”Având în vedere amploarea conturilor compromise, nu cred că  este foarte mult, dar deseori vedem în cazul acestui tip de exploatare sofisticată că nu sunt foarte buni la monetizare”, a spus co-fondatorul Elliptic, Tom Robinson.

Atacatorii au postat trei adrese separate de bitcoin și o adresă pentru criptomoneda Ripple, care nu a primit nicio tranzacție, a spus Robinson.

Cea mai mare tranzacție primită de escroci a fost în valoare de 42.000 de dolari, care poate fi urmărită către o platformă japoneză de criptomonede, a arătat Robinson.

CNBC nu  putut verifica cine a trimis bitcoin sau dacă toți banii au fost rezultatul escrocheriei. Este posibil ca escrocii să fi trimis bani către propriul lor portofel pentru a arăta că au succes.

Robinson a spus că oamenii care au fost păcăliți erau ”un segment ciudat”.

FOTO Facebook a început să implementeze dark mode pe smartphone-uri CITEȘTE ȘI FOTO Facebook a început să implementeze dark mode pe smartphone-uri

Sunt oameni suficient de sofisticați pentru a avea criptomonede, pentru că în caz contrar nu ar fi putut să facă plăți într-o perioadă atât de scurtă de timp, dar totuși nu suficient de sofisticați pentru a recunoaște o escrocherie, explică acesta.

La scurt timp după ce portofelul a început să primească fonduri, a început să le transfere către adrese diferite. Robinson a spus că escrocii au făcut probabil acest lucru pentru a încasa banii.

Gemini, o platformă majoră de tranzacționare din SUA, a spus că a trecut pe o listă neagră adresele de bitcoin afectate.

Tweeturile înșelătoare postate miercuri sunt similare cu alte tweeturi înșelătoare din trecut, cu o diferență majoră: atacatorii au putut să le posteze de pe conturi verificate, compromise, cu mulți urmăritori.

Contul de Twitter al lui Elon Musk a fost primul cont importat care a postat un astfel de tweeter pentru bitcoin. Escrocii l-au avut ca țintă pe Musk și în trecut, prin crearea unor conturi false care imitau profilul lui Musk.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
hackeri