Twitter - victima unui atac fără precedent. Hackerii au spart conturile unui număr mare de personalități și companii, printre care Obama, Musk, Gates, Bezos, Apple, Uber, pentru o campanie de crypto scam

Twitter - victima unui atac fără precedent. Hackerii au spart conturile unui număr mare de personalități și companii, printre care Obama, Musk, Gates, Bezos, Apple, Uber, pentru o campanie de crypto scam
scris 16 iul 2020

Rețeaua socială Twitter a fost miercuri spre joi noaptea victima unui atac fără precedent, după ce hackeri au dobândit acces și au derulat o campanie de crypto scam prin intermediul conturilor unui mare număr de personalități.

Dispozitivul ideal pentru activitățile tale din fiecare zi CITEȘTE ȘI Dispozitivul ideal pentru activitățile tale din fiecare zi

Conturile deținute de Barack Obama, Joe Biden, Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos, Apple, Bitcoin, Ripple, Binance și alții au postat noaptea trecută mesaje care încurajau utilizatorii să plătească cu monede virtuale în ceea pare a fi o escrocherie.

Aceasta a fost doar prima etapă. La puțin timp, a fost inițiată a doua etapă, în care aceeași escrocherie a fost derulată pe conturile deținute, printre alții, de  Kim Kardashian West, Wiz Khalifa, Warren Buffett, YouTuber MrBeast, Wendy’s, Uber, CashApp și Michael Bloomberg.

Microsoft repară o vulnerabilitate veche de peste 17 ani CITEȘTE ȘI Microsoft repară o vulnerabilitate veche de peste 17 ani

În spatele acțiuni s-au aflat hackeri care au dobândit acces la conturile personalităților după ce au spart conturile interne ale angajaților Twitter și au folosit la instrumentele de moderare și administrare ale acestora.

Namesilo, operatorul domeniului folosit de hackeri pentru site-ul pe care trimiteau pentru plată, a blocat rapid accesul la acesta.

Pentru a bloca campania hackerilor, Twitter a dezactivat, temporar, capacitatea tuturor utilizatorilor de a posta mesaje noi.

Se pare că hackerii ar fi folosit o schemă de inginerie socială clasică pentru a accesa cel puțin un cont al unui angajat Twitter. Compania americană încă nu a oferit detalii privind atacul.

La ora redactării, rețeaua socială funcționează normal, iar funcția de postare a utilizatorilor a fost reactivată.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
hackeri