Danemarca controlează conturile Google, pentru a stabili dacă are obligații fiscale neachitate

Danemarca controlează conturile Google, pentru a stabili dacă are obligații fiscale neachitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2020

Autoritățile fiscale daneze au început să verifice conturile Google din Danemarca pentru a stabili dacă gigantul de tehnologie are vreo datorie fiscală, a anunțat luni compania, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Divizia din Danemarca a Google, Google Denmark Aps, a anunțat în raportul financiar aferent anului 2019 că autoritățile fiscale ”au început o verificare... referitoare la poziția fiscală a companiei”, scrie News.ro.

China a adoptat reguli noi referitoare la exportul de tehnologie, care ar putea conferi Beijingului un cuvânt de spus în vânzarea operațiunilor TikTok din SUA CITEȘTE ȘI China a adoptat reguli noi referitoare la exportul de tehnologie, care ar putea conferi Beijingului un cuvânt de spus în vânzarea operațiunilor TikTok din SUA

Autoritățile fiscale daneze au refuzat să comenteze. Premierul danez Mette Frederiksen este unul dintre mai mulți lideri europeni care au susținut că marile companii de tehnologie trebuie să plătească taxe mai mari în țărule unde își desfășoară activitatea.

Google, deținută de comopania mamă Alphabet, are peste 100 de angajați în Danemarca, iar anul trecut a obținut venituri de 284 de milioane de coroane daneze (45,4 milioane de dolari).

Google a refuzat să ofere detalii referitoare la acest caz.

viewscnt
Afla mai multe despre
obligații fiscale
google
danemarca