Huawei răspunde acuzelor ambasadorului SUA: În 30 de ani nu am provocat niciodată un incident de securitate cibernetică. Am trecut prin cele mai multe verificări de coduri sursă

Huawei răspunde acuzelor ambasadorului SUA: În 30 de ani nu am provocat niciodată un incident de securitate cibernetică. Am trecut prin cele mai multe verificări de coduri sursă
scris 31 aug 2020

Acuzațiile aduse de către ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, nu sunt noi, ci sunt bazate pe dispute civile cu alte companii din ultimii 20 de ani, pe care Huawei le-a soluționat, arată compania chineză, într-un comunicat citat de News.ro. Huawei precizează că este supusă celor mai stricte verificări de securitate din lume, fiind furnizorul care a trecut prin cele mai multe verificări de coduri sursă și care, în 30 de ani, nu a avut niciodată un incident de securitate cibernetică.  

“Aceste litigii civile au fost soluționate fie de către părți sau rezolvate prin proceduri judiciare, iar unele dintre acestea chiar au fost chiar respinse de către judecători federali sau de către jurii”, amintește compania, susținând că Ambasada SUA în România folosește informații selective pentru a o defăima. Compania chineză consideră că a fost defăimată de către SUA o lungă perioadă de timp din cauza originii sale și spune că nu a mai fost întâlnită o astfel de situație în care să fie perturbată funcționarea normală în cazul unei întreprinderi private, deținute 100% de angajați.

“În ultimii 30 de ani, Huawei a deservit peste 3 miliarde de oameni în peste 170 de țări prin produsele și serviciile sale. Compania nu a provocat niciodată un incident de securitate cibernetică și a menținut întotdeauna un istoric de securitate excelent”, precizează aceasta.

Pană de Internet la nivel mondial cauzată de compania americană de telecomunicații CenturyLink CITEȘTE ȘI Pană de Internet la nivel mondial cauzată de compania americană de telecomunicații CenturyLink

Pentru a-și demonstra nivelul de securitate, Huawei amintește că a înființat în Europa trei centre de verificare de securitate cibernetică și că este supusă celor mai stricte verificări din lume. Spune că reprezintă furnizorul care a trecut prin cele mai multe verificări de coduri sursă.

„Rezultatul analizei care are în vedere un interval de 10 ani dovedește că produsele Huawei nu au backdoors, iar rapoartele de certificare a securității cibernetice de la numeroase organizații terțe autorizate arată că Huawei prezintă siguranță și fiabilitate”, se precizează în comunicat.

Compania aduce ca argument trei verificări științifice recente:
1. Centrul Național de Securitate Cibernetică din Marea Britanie: Pe 20 februarie 2019, CEO-ul CNSC, Ciaran Martin, a declarat că produsele Huawei au fost supuse celor mai stricte teste de securitate în laboratoare din Marea Britanie și nu au fost găsite backdoors în produsele Huawei, nici nu au existat dovezi că Huawei a fost implicată în vreo activitate de spionaj.
2. GSMA & 3GPP: Pe 24 august 2020, Huawei a trecut analiza Network Equipment Security Assurance Scheme (NESAS), dezvoltată în comun de către Global Mobile Communications Alliance (GSMA) și 3rd Generation Partnership Project (3GPP). Germania și multe țări europene acceptă standardul NESAS și principalii operatori și furnizori din întreaga lume sunt de acord cu acest mecanism de evaluare.
3. Common Criteria: Pe 5 iunie 2020, Huawei a obținut certificarea de securitate cibernetică 5G de la Common Criteria, una dintre cele mai importante din lume. Peste 30 de țări (Germania, Franța, Marea Britanie, Italia, Spania, Suedia, Polonia, Statele Unite, etc.) s-au alăturat acestui acord de certificare.
Pe subiectul tehnologiei 5G, Huawei ține să amintească faptul că peste 90 de operatori de top globali, inclusiv din Europa, au ales-o ca partener, datorită faptului că cele mai importante tehnologii 5G vin de compania chineză.

China a adoptat reguli noi referitoare la exportul de tehnologie, care ar putea conferi Beijingului un cuvânt de spus în vânzarea operațiunilor TikTok din SUA CITEȘTE ȘI China a adoptat reguli noi referitoare la exportul de tehnologie, care ar putea conferi Beijingului un cuvânt de spus în vânzarea operațiunilor TikTok din SUA

În condițiile în care provocările în securitate cibernetică sunt de natură tehnică, verificările științifice, având la bază standarde comune, sunt cele care trebuie urmărite de către guverne, industrii, operatori și organizații terțe de certificare imparțiale, spun reprezentanții companiei chineze. În opinia acestora, “utilizând securitatea cibernetică ca un pretext pentru a suprima întreprinderile cu tehnologii mai avansate decât cele ale Statelor Unite reprezintă, în esență, promovarea hegemoniei digitale asupra suveranității altor țări. Această acțiune contravine în totalitate suveranității digitale susținute de UE”. Mai departe, susține Huawei, astfel de practici subminează cnu doar apacitatea de inovare a industriei, sistemul global al lanțului de aprovizionare și principiul liberei concurențe, ci și fundamentele economiei digitale în toate țările, afectând economia, impozitarea, ocuparea forței de muncă și generând creșterea costurilor de trai.

Cât privește activitatea din ultimii 20 de ani în România, Huawei spune că a avut parte de un mediu de afaceri deschis și echitabil creat de guvernul român. În acest context, aminteșre că a înființat peste 20 de centre globale cu competență tehnică pentru a ajuta România să-și păstreze talentele de tehnologie avansată și să vină în sprijinul clienților de la nivel european și global.

În total, a investit peste 1 miliard de euro în România, a contribuit cu peste 6.300 de locuri de muncă și a cheltuit aproape 500 de milioane de euro pentru achiziții. Potrivit datelor publicate pe site-ul oficial al ANAF, în ultimii cinci ani, Huawei s-a clasat pe locul 1 din rândul furnizorilor români de TIC din punctul de vedere al contribuțiilor fiscale acumulate.

În același timp, precizează sursa citată, împreună cu operatorii și partenerii de la nivel local, Huawei a construit rețele 2G/3G/4G de top și cu a cincea cea mai mare viteză de descărcare din lume (pe baza statisticilor speedtest.net, iulie 2020). Persoane fizice și IMM-uri au în România cele mai ieftine servicii de internet din UE (conform DESI 2020: banda largă din România a primit cel mai mare scor la indexul prețurilor).

Statul nu va putea achiziționa toate cele 250.000 de tablete pentru elevi, ci doar 70-80.000. Premierul va schimba conducerea ONAC CITEȘTE ȘI Statul nu va putea achiziționa toate cele 250.000 de tablete pentru elevi, ci doar 70-80.000. Premierul va schimba conducerea ONAC

Provocări noi apar în perioada epidemiei globale de COVID-19, când economia trebuie să se redreseze, oamenii să aibă locuri de muncă, zonele rurale și montane îndepărtate au nevoie de acoperire a rețelei, iar 3,5 milioane de elevi au nevoie de educație la distanță. În acest context, Huawei spune că, împreună cu operatorii și alți parteneri, depune eforturi pentru a asigura o rețea de înaltă calitate care suportă activitățile online menționate.

“În viitor, România se va confrunta în continuare cu multe provocări. UE a oferit împrumuturi SURE în valoare de 4 miliarde de euro pentru a sprijini companiile și angajații afectați și pentru a stabiliza piața muncii. România poate colabora cu comunitatea internațională pentru a maximiza utilizarea resurselor, care va duce cu siguranță la o redresare rapidă a economiei, la o recuperare a nivelului de trai și la o redresare a încrederii oamenilor. Huawei România este dispusă să depășească numeroase dificultăți, să colaboreze cu operatorii pentru a asigura servicii de comunicații fiabile și să ajute guvernele, întreprinderile și oamenii să utilizeze tehnologii TIC de top pentru a-și redresa traiul și producția într-un mod cât mai eficient”, arată compania, exprimându-și speranța că 20 de ani de încredere reciprocă nu vor fi zdruncinați de zvonuri nefondate și că Guvernul va fi imparțial și va decide în interesul României.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
raspuns
ambasada sua
5g