Databricks, companie americană fondată și de doi antreprenori de origine română, cumpără o firmă din SUA

Databricks, companie americană fondată și de doi antreprenori de origine română, cumpără o firmă din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2023

Compania americană Databricks, care are printre co-fondatori și doi IT-iști de origine română, cumpără o firmă din SUA care dezvoltă tehnologii de protecție a datelor personale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Databricks a anunțat că a ajuns la un acord pentru achiziționarea firmei americane Okera, care oferă soluții de protecție a datelor personale, inclusiv în spectrul inteligenței artificiale, arată StartUp Cafe.

Motorola lucrează la o serie de smartphone-uri pliabile cu dotări de top CITEȘTE ȘI Motorola lucrează la o serie de smartphone-uri pliabile cu dotări de top

Databricks este o companie care dezvoltă tehnologii pentru baze de date, fondată în anul 2013, de un grup de profesori de la University of California, Berkeley. Printre cofondatori se numără CEO-ul companiei, suedezul Ali Ghodsi, precum și doi informaticieni de origine română: Ion Stoica (președinte executiv al companiei) și Matei Zaharia (chief technologist).

În 2021, firma a fost evaluată la 38 de miliarde de dolari, când a reușit să obțină o rundă de finanțare de 1,6 miliarde de dolari de la o serie de fonduri de investiții.

În anul 2023, revista americană Forbes i-au inclus pe Matei Zaharia (37 de ani) și Ion Stoica (58 de ani) pe lista mondială a miliardarilor, considerându-i antreprenori români, deși ei trăiesc în America de Nord de foarte mult timp. Cei doi IT-iști consacrați au averi cotate la câte 1,2 miliarde de dolari, inclusiv ca urmare a valorii estimate a Databricks.

viewscnt
Afla mai multe despre
databricks
sua