Deutsche Telekom își consolidează prezența în SUA și vinde divizia din Olanda pentru 5,1 miliarde euro

 Deutsche Telekom își consolidează prezența în SUA și vinde divizia din Olanda pentru 5,1 miliarde euro
scris 7 sep 2021

Grupul german de telefonie Deutsche Telekom a anunțat un schimb de acțiuni cu grupul japonez SoftBank Group Corp. pentru a-și crește participația la divizia sa T-Mobile din SUA și în paralel a informat că și-a vândut divizia din Olanda, T-Mobile Netherlands, pentru 5,1 miliarde euro, informează Reuters.

Ca urmare a celor două acorduri anunțate marți, Deutsche Telekom își va majora participația la T-Mobile US cu 5,3%, până la 48,4%, ceea ce îl aduce pe directorul general Tim Hoettges mai aproape de obiectivul său vizând obținerea controlului la operatorul american de telecomunicații cu o valoare de piață de 170 de miliarde de dolari. La rândul său, gigantul japonez SoftBank Group Corp. va obține o participație directă 4,5% la Deutsche Telekom, în schimbul acțiunilor sale la T-Mobile US, scrie Agerpres.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Separat, Deutsche Telekom a anunțat vânzarea diviziei sale din Olanda, T-Mobile Netherlands, către un consorțiu format din fondurile de investiții Apax și Warburg Pincus, pentru 5,1 miliarde de euro. Deutsche Telekom a preluat controlul la operațiunile din Olanda de la grupul suedez Tele2 în 2018, dar nu a considerat niciodată această companie, care pe piața din Olanda este al treilea operator după KPN și Vodafone Ziggo, drept un activ de bază.

Aceste tranzacții aduc Deutsche Telekom mai aproape de obținerea unei majorități de control la T-Mobile US, o divizie care este responsabilă pentru trei cincimi din vânzările grupului german și este de asemenea cea mai profitabilă divizie a Deutsche Telekom. Pentru fondatorul Softbank, Masayoshi Son schimbul de acțiuni îi aduce o participație strategică la grupul Deutsche Telekom, care este prezent în mai multe țări din Europa, inclusiv în România.

"Aceasta este o tranzacție atractivă pentru Deutsche Telekom și acționarii său care vor beneficia de potențialul de creare de valoare al T-Mobile US. Însă nu ne-am majorat doar participația la T-Mobile US ci am dobândit și un nou investitor și partener strategic în SoftBank", a declarat directorul general de la Deutsche Telekom, Tim Hoettges.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche telekom
olanda