Deutsche Telekom vinde pachetul majoritar din acțiunile diviziei sale de turnuri de telefonie mobilă către un consorțiu canadiano-american

Deutsche Telekom vinde pachetul majoritar din acțiunile diviziei sale de turnuri de telefonie mobilă către un consorțiu canadiano-american
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iul 2022

Grupul german Deutsche Telekom a anunțat că a ajuns la un acord pentru vânzarea unui pachet de 51% din acțiunile diviziei sale de turnuri de telefonie mobilă către un consorțiu format din fondul canadian Brookfield Asset Management și fondul american Digital Bridge, pentru 17,5 miliarde de euro, informează agenția Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deutsche Telekom va păstra restul de 49% din acțiunile diviziei sale GD Towers, scrie Agerpres.

Orange România schimbă contractele CITEȘTE ȘI Orange România schimbă contractele

Această tranzacție, care ar urma să fie finalizată la sfârșitul anului, va reduce datoriile Deutsche Telekom cu 10,7 miliarde de euro, a precizat grupul german care în prezent vrea să preia o participație majoritară la subsidiara sa americană T-Mobile U.S.

“Am consolidat valoarea activelor noastre din domeniul turnurilor, creând astfel valoare pentru acționarii noștri”, a declarat directorul general de la Deutsche Telekom, Tim Hottges.

În ultima perioadă, mai multe companii de telecomunicații din Europa au anunțat că iau în considerare vânzarea infrastructurilor terestre, ținând cont de interesul crescut al fondurilor de investiții pentru acest tip de active. Operatorii de telefonie sunt presați să strângă lichidități cu care să acopere o parte din nota de plată pentru investițiile în noi rețele și în acest context au început să își regrupeze turnurile de telefonie mobilă sub forma unor entități separate sau chiar să le vândă complet. La rândul lor, firmele de private equity sunt interesate de infrastructurile de telecomunicații grație capacității lor de a genera randamente stabile pe termen lung.

Grupul Deutsche Telekom este prezent pe piața românească din anul 2014, după rebrandingul comun al Romtelecom și Cosmote România.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche telekom
turnuri
telefonie mobilă