Instagram și TikTok „fură” utilizatori de la Google Maps și Google Search

Instagram și TikTok „fură” utilizatori de la Google Maps și Google Search
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 iul 2022

Șefii Google spun că tinerii caută restaurante mai degrabă pe TikTok și Instagram, decât să o facă prin motorul de căutare al companiei sau aplicația Maps.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vicepreședintele Google Prabhakar Raghavan, care conduce divizia Knowledge & Information, a vorbit în cadrul conferinței Brainstorm Tech despre viitorul produselor companiei americane și implementarea inteligenței artificiale în cadrul acestora.

Dincolo de aspectele tehnice ale discuției, Raghavan spune că a observat la tineri o mentalitate diferită față de cea care era de așteptat sau pe care o au persoanele mature.

Twitter l-a dat pe Elon Musk în judecată, pentru a-l obliga să cumpere compania CITEȘTE ȘI Twitter l-a dat pe Elon Musk în judecată, pentru a-l obliga să cumpere compania

Acesta spune că, în loc să folosească cuvinte cheie pentru a căuta (pe Google) anumite informații de interes, tinerii preferă modalități „mai imersive” pentru a găsi informațiile dorite, modalități pe care le regăsesc mai degrabă la TikTok și Instagram.

Raghavan mai spune că, pentru cei tineri, care n-au văzut sau folosit vreodată o hartă pe hârtie, întreg principiul pe care se bazează Google Maps (reproducerea digitală a unei hărți de hârtie) este greșit.

Conform unui studiu realizat de Google, 40% dintre tinerii (americani, 18 - 24 de ani) care caută un restaurant o fac pe Instagram și TikTok, nu pe Google (motorul de căutare) sau în Google Maps, cum fac persoanele adulte.

Asta înseamnă că business-ul Google ar putea avea o mare problemă la un moment dat, dacă, cu toate tehnologiile avute în spate, modul în care funcționează produsele companiei (pe bază de căutare folosind cuvinte cheie) nu este pe placul noilor generații.

Executivul Google lasă de înțeles, însă, că Google se va adapta și că produsele care se dovedesc nepotrivite pentru tineri, vor suferi schimbările necesare.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
tiktok
google
restaurante
tineri