Dezvoltatorii de aplicații pot aplica pentru un comision de 15% oprit de Apple

Dezvoltatorii de aplicații pot aplica pentru un comision de 15% oprit de Apple
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 dec 2020

Apple a deschis înscrierile pentru noul “App Store Small Business Program”, prin care dezvoltatorii de aplicații care câștigă mai puțin de un milion de dolari pe an vor plăti un comision redus la jumătate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Anunțat în urmă cu câteva săptămâni, programul pentru firmele mici de dezvoltare a aplicațiilor își deschide porțile - acestea pot acum să aplice pentru a plăti 15% comision, în loc de 30%, cât plăteau până acum.

Dezvoltatorii care au venituri de peste un milion de dolari pe an vor plăti în continuare 30% către Apple. În funcție de evoluția veniturilor, un dezvoltator poate intra sau ieși din acest program - dacă veniturile cresc la peste un milion de dolari, va plăti 30%, iar când acestea scad sub un milion de dolari, va reveni la plata a 15%.

Apple a publicat topul celor mai bune aplicații CITEȘTE ȘI Apple a publicat topul celor mai bune aplicații

Apple încurajează dezvoltatorii să se înscrie până pe 18 decembrie, deși nu aceasta este data limită. Însă, cei care se vor înscrie până la data de 18 vor plăti 15% începând cu 1 ianuarie, în vreme ce cei care vor întârzia înscrierea vor mai avea de așteptat până să fie înregimentați.

Noul program a fost înființat de Apple la presiunile din ce în ce mai mari din partea dezvoltatorilor și, indirect, a unor guverne. Însă, Apple a găsit o portiță pentru a reduce comisionul fără a-i fi afectate grav veniturile.

Conform estimărilor Sensor Tower, au venituri sub un milion de dolari pe an aproximativ 98% din dezvoltatori, însă aceștia contribuie cu doar 5% la veniturile obține de Apple din App Store.

viewscnt
Afla mai multe despre
aplicații
apple
app store