FOTO Tentativă de fraudă care vizează clienții DIGI România

FOTO Tentativă de fraudă care vizează clienții DIGI România
scris 3 dec 2020

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CER-RO) avertizează în legătură cu o tentativă de fraudă care vizează clienții DIGI România.

FOTO “There ain’t no such thing as a free lunch” - Milton Friedman CITEȘTE ȘI FOTO “There ain’t no such thing as a free lunch” - Milton Friedman

Experții CERT-RO semnalează că atacatorii găzduiesc paginile de #phishing pe site-uri care "evident nu sunt canalele oficiale de comunicare ale companiei".

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Pentru a convinge utilizatorii să ofere date, în special date financiare, atacatorii se folosesc de pretextul unui concurs promoțional, în urma căruia potențiala victimă ar putea câștiga un premiu atractiv (smartphone sau laptop).

FOTO Tentativă de fraudă care vizează clienții DIGI România

"Astfel de tehnici de atac, în care a fost folosită identitatea vizuală a unor companii cu reputație din România, au fost documentate de echipa CERT-RO pe site încă de la începutul anului", precizează CERT-RO.

Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi CITEȘTE ȘI Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi

Recomandările specialiștilor sunt : evitați accesarea unor astfel de link-uri și redistribuirea lor; fiți atenți la corectitudinea gramaticală a textului; în cazul ofertelor promoționale sau a concursurilor organizate online validați existența unor astfel de inițiative pe canalele oficiale ale companiilor implicate (website, canale oficiale de social media); scanați-vă dispozitivele cu o soluție antivirus, pentru a fi siguri că nu v-ați infectat cu #malware; pentru cei care au raportat primirea a numeroase email-uri nesolicitate după furnizarea unor date personale și a adresei de e-mail, recomandăm să le raportați ca SPAM, să blocați adresele de expediere în a vă mai trimite mesaje și să le ștergeți; dacă ați introdus pe astfel de site-uri date personale, date de acces la conturi sau date financiare, schimbați parolele pentru conturile aferente, activați autentificarea în doi pași (acolo unde există) și notificați de urgență banca, dacă vi s-a cerut la un moment dat date de card.

FOTO Tentativă de fraudă care vizează clienții DIGI România

FOTO Tentativă de fraudă care vizează clienții DIGI România

viewscnt
Afla mai multe despre
cert-ro
digi românia