Digi - pe cale să vândă o parte din rețeaua de fibră optică din Spania

Digi - pe cale să vândă o parte din rețeaua de fibră optică din Spania
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 feb 2024
Digi este aproape de a încheia vânzarea unui pachet de active de fibră optică în Spania, fondurile obținute urmând să fie folosite pentru a finanța extinderea companiei pe piața spaniolă, relevă datele analizate de Profit.ro.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Recent a fost relatat că Digi negociază un acord cu fondul australian Macquarie pentru a vinde o parte din rețeaua sa de fibră optică, fiind estimat că tranzacția se va ridica la aproximativ 600 de milioane de euro.
DOCUMENT Orange scumpește abonamentul de telefonie fixă. Cum este argumentat CITEȘTE ȘI DOCUMENT Orange scumpește abonamentul de telefonie fixă. Cum este argumentat

În toamnă a fost anunțat că fondurile de investiții Macquarie și Abrdn sunt în negocieri pentru a cumpără rețea de fibră optică de la Digi, în Spania. Operatorul român vrea să obțină astfel fonduri pentru a-și finanța creșterea rapidă pe piața spaniolă și nivelul ridicat al investițiilor   Firma australiană de investiții Macquarie este principalul acționar al companiei spaniole Onivia, la care Abrdn este la rândul său acționar, alături de japonezii de la Daiwa și grupul britanic Arjun Partners.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
serghei bulac
digi
fibra optica
digi spania