Directorul general al firmei israeliene NSO, producătoarea softului de spionaj Pegasus, și-a dat demisia

Directorul general al firmei israeliene NSO, producătoarea softului de spionaj Pegasus, și-a dat demisia
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2022

Firma israeliană producătoare de programe de spionaj NSO Group a anunțat că directorul său general Shalev Hulio și-a dat demisia, aceasta intrând în vigoare imediat, iar directorul de operațiuni Yaron Shohat a fost numit pentru a supraveghea o reorganizare a companiei înainte de numirea unui succesor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

O sursă din companie a confirmat că aproximativ 100 de angajați vor fi eliberați din funcții, ca parte a reorganizării companiei, și că Shohat va conduce compania până când consiliul de administrație va numi un nou CEO.

TikTok lansează o opțiune de partajare a Story-urilor pe Facebook și Instagram CITEȘTE ȘI TikTok lansează o opțiune de partajare a Story-urilor pe Facebook și Instagram

Firma de supraveghere, care produce software-ul Pegasus, s-a luptat cu acțiuni în justiție după acuzațiile că instrumentele sale au fost folosite abuziv de guverne și alte agenții pentru a accesa telefoanele mobile, scrie News.ro.

NSO a spus că tehnologia sa este menită să ajute la prinderea teroriștilor, pedofililor și criminalilor periculoși și este vândută clienților guvernamentali ”controlați și legitimi”, deși păstrează confidențialitatea listei de clienți.

”Produsele companiei rămân la mare căutare, de către guverne și agenții de aplicare a legii, datorită tehnologiei de ultimă oră și a capacității dovedite de a ajuta acești clienți în lupta împotriva criminalității și terorii”, a spus Shohat într-un comunicat.

El a adăugat că ”NSO se va asigura că tehnologiile inovatoare ale companiei sunt folosite în scopuri legitime și demne”.

viewscnt
Afla mai multe despre
nso
pegasus