Dispoziție a lui Nicușor Dan pentru desființarea cablurilor amplasate fără documente pe domeniul public

Dispoziție a lui Nicușor Dan pentru desființarea cablurilor amplasate fără documente pe domeniul public
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2023

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a semnat o dispoziție pentru desființarea cablurilor și a echipamentelor pentru comunicații electronice neidentificate, cu proprietar necunoscut, amplasate fără documente legale pe domeniul public.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În dispoziție sunt invocate prevederile legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, precum și ale hotărârii de Consiliul General nr. 252/2008 privind amplasarea în subteran a echipamentelor și rețelelor de comunicații electronice, scrie Agerpres.

Cea mai mare investiție făcută vreodată în Israel CITEȘTE ȘI Cea mai mare investiție făcută vreodată în Israel

"Se aprobă desființarea cablurilor și a echipamentelor pentru comunicații electronice neidentificate, cu proprietar necunoscut, amplasate fără documente legale pe domeniul public al municipiului București și montate pe stâlpii aflați în administrarea/proprietatea/concesiunea: E - Distribuție Muntenia SA, Compania Municipală Iluminat Public SRL, Societatea de Transport București SA și Orange Romania Communications SA", prevede dispoziția.

Documentul conține și numele străzilor vizate, marea majoritate a acestora aflându-se în Sectorul 1.

Lucrările de dezafectare a cablurilor și a echipamentelor pentru comunicații electronice vor fi executate de către administratorii/proprietarii/concesionarii stâlpilor, sub coordonarea Direcției Generale Servicii Publice și cu sprijinul poliției locale.

viewscnt
Afla mai multe despre
cabluri
primarie