Serviciile online Microsoft, afectate de un atac DDoS

Serviciile online Microsoft, afectate de un atac DDoS
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 iun 2023

Microsoft confirmă că problemele de funcționare avute de serviciile online ale companiei la începutul acestei luni au survenit ca urmare a unui atac cibernetic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

La începutul lunii iunie, mai multe servicii online deținute de Microsoft, inclusiv OneDrive și Outlook, au fost indisponibile, fără ca gigantul american să explice ce s-a întâmplat.

Experții au înaintat atunci ideea unui atac cibernetic, iar acum Microsoft confirmă acest lucru, spunând că problema a survenit ca urmare a unui atac DDoS, prin care serverele sunt „copleșite” de o mare cantitate de cereri într-un timp foarte scurt.

CITEȘTE ȘI Twitter se va concentra pe video, creatori și comerț pentru a-și revitaliza afacerile

Atacul a fost revendicat de o grupare numită Anonymous Sudan, care a început să activeze la începutul acestui și care ia în vizor entități ce se amestecă în politica țării sau promovează politic împotriva musulmanilor.

Experții, însă, cred că Anonymous Sudan este doar o fațadă și că, în fapt, hackerii ar fi afiliați ai grupării Killnet, care lucrează pentru Rusia.

Atacul derulat asupra serviciilor Microsoft nu a afectat în vreun fel datele utilizatorilor, susține compania americană, ci a fost derulat doar cu scopul de a face publicitate grupului de hackeri.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
outlook
onedrive
ddos
hackeri