Google Maps va folosi realitatea augmentată pentru o mai bună ghidare

Google Maps va folosi realitatea augmentată pentru o mai bună ghidare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 mai 2018

Google a prezentat o viitoare facilitate a aplicației Maps care va ajuta utilizatorii în navigarea pedestră folosind realitatea augmentată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O parte importantă a promisiunilor și prezentărilor făcute de Google în prima zi a conferinței dedicate dezvoltatorilor Google I/O au jucat-o tehnologii precum realitatea virtuală și augmentată ori inteligența artificială.

Reprezentanții gigantului american au prezent diverse modalități în care tehnologiile de ultimă oră pot îmbunătăți funcțiile și aplicațiile actuale, iar una dintre cele interesante utilizări vine din combinarea hărților din Google Maps cu realitatea augmentată.

Implicarea realității augmentate într-o aplicație precum Google Maps are sens în acest moment în ceea ce privește navigarea pedestră. În cazul navigării auto această va deveni relevantă în momentul în care tot mai multe mașini vor afișa informații direct pe parbriz.

Vaticanul apelează la inteligența artificială pentru digitalizarea arhivelor sale secrete CITEȘTE ȘI Vaticanul apelează la inteligența artificială pentru digitalizarea arhivelor sale secrete

Realitatea augmentată în Google Maps, ca și în alte cazuri, implică folosirea camerei foto și este o comunicare în două sensuri. Utilizatorul, prin îndreptarea camerei foto într-o anumită direcție, transmite serverelor companiei locația exactă, ajutând astfel localizarea precisă.

Google Maps, la rândul său, va afișa în mediul real filmat cu camera telefonului indicatoare virtuale suprapuse planului real care îi arată utilizatorului exact direcția pe care trebuie să o urmeze.

Practic, în locul unor hărți și săgeți 2D, aplicația folosește imaginile în timp real furnizate de camera foto pentru a muta ghidarea pedestră în mediul real.

Facilitatea se află încă la începutul perioadei de testare, iar cei de la Google nu au vorbit și despre o eventuală dată de lansare.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
maps
realitate augmentata