Microsoft Excel devine mai inteligent cu ajutorul AI-ului

Microsoft Excel devine mai inteligent cu ajutorul AI-ului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 apr 2018

Microsoft a început să integreze algoritmi de inteligență artificială în aplicația de calcul tabelar din cadrul suitei sale Office 365.

De ce este important: Inteligența artificială poate interveni și adăuga sau evidenția informații importante, de context, celor introduse în tabele din Microsoft Excel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Rolul inteligenței artificiale în această primă apariție în cadrul aplicației este acela de a înțelege datele introduse de utilizatori și de a oferi informații adiționale.

Pentru început, facilitatea este valabilă pentru date geografice, precum țări sau orașe, dar și pentru acțiuni la bursă. Echipa care se ocupă de acest aspect al aplicației a ales acțiunile și datele geografice pentru că acestea sunt două dintre cele mai populare tipuri de date folosite de utilizatori.

Europenii vor putea accesa, de mâine, conținutul online la care sunt abonați oriunde s-ar afla în spațiul UE CITEȘTE ȘI Europenii vor putea accesa, de mâine, conținutul online la care sunt abonați oriunde s-ar afla în spațiul UE

Spre exemplu, dacă un utilizator introduce date legate de o listă de orașe din România, AI-ul ar trebui să recunoască acest lucru și să tragă informații utile în acest context de pe internet (prin intermediul motorului de căutare Bing, bineînțeles).

La fel și în cazul acțiunilor la bursă. Când depistează că utilizatorul introduce date despre acțiunile unei companii, va afișa informații financiare suplimentare legate de compania în cauză.

Dacă AI-ul nu recunoaște automat tipul de date introduse de utilizator, acesta poate specifica singur categoria. Facilitatea, care este disponibilă în tab-ul „Data”, introduce un nou format pentru căsuțele din Excel (alături text, zecimale etc.) care este setat automat când este recunoscut de AI sau manual de către utilizator, când este necesar.

Cei de la Microsoft vor ca, pe viitor, inteligența artificială din Excel să lucreze și cu datele interne ale companiilor. Multe firme folosesc baze de date proprii, caz în care este mai relevantă tragerea acestor date de către AI, decât a unora generice de internet.

Deocamdată, AI-ul face parte din versiunea de test a aplicației Microsoft Excel, disponibilă celor înscriși în programul Insiders, urmând ca pe viitor această facilitate să fi disponibilă tuturor utilizatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
intleigenta artificiala
excel