VIDEO O imprimantă 3D robotică poate printa schițe în timp real folosind realitatea augmentată

VIDEO O imprimantă 3D robotică poate printa schițe în timp real folosind realitatea augmentată
scris 26 feb 2018

Oamenii de știință au creat un braț robotic ce poate fi folosit pentru a printa în timp real schițele desenate de un designer.

Cercetătorii de la Universitatea Cornell, din Ithaca, New York, au creat un robot care produce în timp real schițele create de om. A fost botezat RoMA, de la Robotic Modeling Assistant și combină realitatea augmentată cu funcțiile de imprimantă 3D.

Platforma presupune lucrul în echipă al designerului și brațului robotic. În prima etapă, designerul, dotat cu un controller și o cască de realitate augmentată creează o schiță 3D. În a doua etapă, platforma se rotește, iar robotul trece la printarea 3D a schiței.

Proiectul reprezintă un prim prototip a cărui funcționalitate este limitată la schițe simple. Nu poate, în această fază, să creeze obiecte complexe, însă acesta este scopul cu care este dezvoltat.

VIDEO Cât costă Galaxy S9 în România CITEȘTE ȘI VIDEO Cât costă Galaxy S9 în România

Oamenii de știință sunt încrezători că RoMA are potențialul de a deveni un instrument esențial în zona industrială, unde va permite producerea în timp real a unor obiecte imediat ce a fost creată schița.

Într-un scenariu imaginat de cercetători, designerii își vor putea testa proiectele încă din primele faze de creație, pentru a vedea cum s-ar comporta sau ar arata în realitate produsul pe care urmează să-l creeze.

În esență, RoMA reprezintă o experiment care să reușește să combine, cu un scop clar, mai multe tehnologii moderne: inteligență artificială, robotică, realitate augmentară și printare 3D.

viewscnt
Afla mai multe despre
robot
realitate augmantata
imprimanta 3d