FOTO Huawei a lansat un laptop și două tablete la Mobile Word Congress 2018

FOTO Huawei a lansat un laptop și două tablete la Mobile Word Congress 2018
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 feb 2018

Chinezii la Huawei nu au venit cu un smartphone de top la ediția din acest an a târgului Mobile Word Congress de la Barcelona, în schimb au prezentat două tablete și un laptop.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dintre acestea, cel mai interesat este noul laptop MateBook X Pro, un portabil ușor, cu rame foarte înguste. Conform celor de la Huawei, datorită îngustării ramelor, 91% din suprafață este ocupată de ecran.

MateBook X Pro are un ecran de 13,9 inch, cu un raport 3:2 și o rezoluție de 3.000 x 2.000 de pixeli. Dotările tehnice includ un procesor Intel Core i7 sau Core i5, în funcție de versiune, placa grafică Nvidia GeForce MX150, senzor de amprente integrat în butonul de pornire și trei porturi USB dintre care două sunt de tip USB-C.

FOTO Huawei a lansat un laptop și două tablete la Mobile Word Congress 2018

Cu o greutate de 1,33 Kg și o autonomie teoretică de 14 ore, unul dintre cele mai interesante aspecte constructive ale lui MateBook X Pro este webcam-ul “camuflat” într-o tastă. Avantajul acestei abordări este că webcam-ul poate fi ascuns sub tastă, pentru a nu putea fi folosit în cazul în care securitatea a fost compromisă. Dezavantajul este că interlocutorul nu va arăta foarte bine, fiind filmat de jos în sus.

VIDEO Cât costă Galaxy S9 în România CITEȘTE ȘI VIDEO Cât costă Galaxy S9 în România

MateBook X Pro va fi disponibil cândva în primăvara acestui an și va costa de la 1.500 de euro.

Cele două tablete noi sunt MediaPad M5, cu ecran de 8 inch, și MediaPad M5 Pro, cu ecran de 10,8 inch. Ambele tablete folosesc procesorul Kirin 960, au o rezoluție de 2.560 x 1.600 pixeli, se încarcă printr-un port USB-C și nu au ieșire audio de 3,5 mm.

FOTO Huawei a lansat un laptop și două tablete la Mobile Word Congress 2018

Modelul Pro are un difuzor mai bun, poate fi folosit cu ajutorul unui stylus și permite conectarea unei tastaturi externe.

Prețurile pentru MediaPad M5 vor încep de la 349 de euro, în timp ce MediaPad M5 Pro va costa de la 299 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
matebook
mediapad