DOCUMENTE Liderii G7 au ajuns la un acord privind un cod de conduită pentru inteligența artificială. Codul este voluntar, companiile nu pot fi obligate să îl respecte

DOCUMENTE Liderii G7 au ajuns la un acord privind un cod de conduită pentru inteligența artificială. Codul este voluntar, companiile nu pot fi obligate să îl respecte
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2023

Liderii economiilor din Grupul celor Șapte (G7) au convenit asupra unui cod de conduită pentru companiile care dezvoltă sisteme avansate de inteligență artificială, se arată într-un document al grupului. Acest cod va stabili un punct de referință pentru modul în care marile economii gestionează inteligența artificială, pe fondul preocupărilor legate de confidențialitate și al riscurilor de securitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Codul de conduită voluntar va promova guvernanța responsabilă a IA la nivel mondial. Liderii G7 au solicitat companiilor care dezvoltă sisteme avansate de inteligență artificială să se angajeze să aplice Codul internațional de conduită. Primii semnatari vor fi anunțați în viitorul apropiat, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Databricks, cu doi antreprenori români printre fondatori, incluși pe lista miliardarilor, semnează o nouă tranzacție, de peste 100 milioane dolari CITEȘTE ȘI Databricks, cu doi antreprenori români printre fondatori, incluși pe lista miliardarilor, semnează o nouă tranzacție, de peste 100 milioane dolari

Citește aici Codul de Conduită voluntar

Citește aici principiile agreate

Liderii economiilor din Grupul celor Șapte (G7), format din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite, precum și Uniunea Europeană, au lansat procesul în luna mai, în cadrul unui forum ministerial numit „Procesul Hiroshima”, arată G4Media.ro.

„Codul în 11 puncte are ca scop promovarea inteligenței artificiale sigure și fiabile la nivel mondial și va oferi orientări voluntare pentru acțiunile organizațiilor care dezvoltă sisteme de inteligență artificială de ultimă generație, inclusiv modele fundamentale de ultimă generație și sisteme de ultimă generație de inteligență artificială”, se arată în documentul G7.

Codul impune companiilor să ia măsuri adecvate pentru a identifica, evalua și reduce riscurile pe tot parcursul ciclului de viață al IA, precum și pentru a aborda incidentele și modelele de utilizare abuzivă.

Companiile trebuie să posteze rapoarte publice privind capacitățile, limitările și utilizarea și utilizarea abuzivă a sistemelor de IA și, de asemenea, să investească în controale de securitate puternice.

Economia Germaniei s-a contractat sub estimări în T3 CITEȘTE ȘI Economia Germaniei s-a contractat sub estimări în T3

Comisia Europeană a salutat acordul de luni al liderilor G7 cu privire la principiile directoare internaționale privind inteligența artificială (IA) și la un cod de conduită voluntar pentru dezvoltatorii de inteligență artificială în cadrul procesului de la Hiroshima privind inteligența artificială, potrivit unui comunicat.

Aceste principii și codul de conduită voluntar vor completa, la nivel internațional, normele obligatorii din punct de vedere juridic pe care colegiuitorii UE le finalizează în prezent în cadrul Actului UE privind IA. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a numărat printre cei care au subscris la declarația liderilor G7 emisă de președinția G7 2023 a Japoniei.

viewscnt
Afla mai multe despre
g7
inteligența artificială