Tata Group va deveni primul producător indian de telefoane iPhone după ce a preluat afacerile Wistron

Tata Group va deveni primul producător indian de telefoane iPhone după ce a preluat afacerile Wistron
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2023

Tata Group ar urma să devină primul producător indian de telefoane mobile iPhone, după ce au preluat uzina din India a producătorului taiwanez de electronice Wistron Corp.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul director de la Wistron a aprobat vânzarea subsidiarei Wistron InfoComm Manufacturing (India) Private Ltd. către grupul Tata pentru 125 milioane de dolari, a confirmat producătorul taiwanez. Subsidiara respectivă are o uzină care asamblează telefoane iPhone în apropiere de Bengaluru, sudul Indiei.

Databricks, cu doi antreprenori români printre fondatori, incluși pe lista miliardarilor, semnează o nouă tranzacție, de peste 100 milioane dolari CITEȘTE ȘI Databricks, cu doi antreprenori români printre fondatori, incluși pe lista miliardarilor, semnează o nouă tranzacție, de peste 100 milioane dolari

O companie din cadrul conglomeratului Tata va începe să producă telefoane iPhone pentru piața din India și piețele globale, a informat și ministrul adjunct al Tehnologiei Informației din India, Rajeev Chandrasekhar.

Grupul american Apple intenționează să facă din India următorul său motor de creștere, în condițiile în care este interesat să mute o parte din operațiunile de producție realizate în prezent în China. Apple a început să producă telefoane iPhone în India împreună cu partenerul Wistron în anul 2017, după care a extins operațiunile prin intermediul acordurilor cu alte firme care produc telefoane pe bază de contract, inclusiv Foxconn și Pegatron Corp, scrie Adevărul.

Acordul încheiat de Tata, un conglomerat cu activități în diferit domenii, este un nou pas în strategia Indiei de a crea producători locali capabili să conteste dominația Chinei în sectorul electronicelor. Tata a făcut și alți pași pentru a-și crește afacerile cu Apple. În ultimele luni, Tata a crescut angajările la uzina sa de la Hosur, în apropiere de Bengaluru, unde produce componente pentru telefoane iPhone și de asemenea a anunțat că va deschide 100 de magazine Apple într-o țară cu 1,4 miliarde de locuitori.

Tata Group produce orice de la sare și până la oțel și automobile Jaguar, iar India gestionează o companie aeriană și un lanț de cafenele Starbucks. Subsidiara Tata Consultancy Services Ltd. este cea mai mare companie de IT outsourcing din Asia și una din cele mai valoroase companii din India după capitalizarea de piață. 

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
tata group
wistron