Documentele Google Docs pot fi create și editate în Dropbox

Documentele Google Docs pot fi create și editate în Dropbox
scris 10 apr 2019

Dropbox a început testarea unei noi facilității care vizează utilizatorii de business și care le permite acestora să folosească formatele Google Docs direct în Dropbox.

Integrarea Google Docs în Dropbox aduce, în primul rând, posibilitatea creării documentelor noi direct din Dropbox, la fel cum pot fi create și documente Microsoft Office - o altă facilitate oferită de Dropbox utilizatorilor de business.

Crearea unui document, tabel sau prezentare în formatul Google Docs va duce la deschiderea interfeței grafice pe care Google o folosește în cadrul propriei suite office.

Documentele create astfel vor fi salvate și sincronizate de Dropbox. Acestea vor fi disponibile pe toate dispozitivele pe care este instalată aplicația Dropbox, iar funcția de căutare permite găsirea cuvintelor cheie nu doar în titluri, ci și în conținutul documentelor.

YouTube va investi în conținut interactiv CITEȘTE ȘI YouTube va investi în conținut interactiv

Integrarea este vizibilă și în cazul funcției de partajare, care permite crearea unei versiuni pentru editare și a unei versiuni doar pentru citirea documentului partajat. Accesul la documentele partajate poate fi limitat la membrii unei companii.

Integrarea Google Docs în Dropbox vine ca urmare a parteneriatului dintre cele două companii anunțat în urmă cu mai bine de un an. Dropbox a fost deja integrat în Gmail, ca soluție pentru salvarea și adăugarea atașamentelor la mail-uri.

Noua facilitate, care se află în prezent în stadiu de test, poate fi accesată doar de abonații Dropbox Business. Eventual, aceasta va putea fi folosită de toți utilizatorii serviciului.

viewscnt
Afla mai multe despre
dropbox
google docs
office