Experții în securitate cibernetică au descoperit un magazin online ce vinde ''măști digitale'' furate și conturi de utilizatori

Experții în securitate cibernetică au descoperit un magazin online ce vinde ''măști digitale'' furate și conturi de utilizatori
scris 9 apr 2019

Experții în securitate cibernetică au descoperit, recent, piața Genesis Darknet - un magazin online ce vinde "măști digitale" furate și conturi de utilizatori, la prețuri cuprinse între 5 și 200 de dolari, fiecare.

Clienții săi cumpără, pur și simplu, măștile digitale furate împreună cu nume de utilizatori și parole pentru conturi la magazine online și servicii de plată, apoi le lansează printr-un browser și o conexiune proxy pentru a imita activitatea utilizatorilor reali, scrie Agerpres.

FOTO În Windows 10 dispozitivele USB pot fi deconectate și fără funcția “safely remove” CITEȘTE ȘI FOTO În Windows 10 dispozitivele USB pot fi deconectate și fără funcția “safely remove”

Conform analizei Kaspersky Lab, masca digitală poate fi copiată sau creată de la zero, iar infractorii cibernetici folosesc astfel de dubluri digitale pentru a trece de măsurile avansate de combatere a fraudei.

În același context, cercetătorii Kaspersky Lab au investigat browser-ul Tenebris special, cu un generator de configurație încorporat, pentru a dezvolta amprente digitale unice. Prin intermediul acestuia, infractorii pot lansa "masca digitală" printr-un browser și conexiune proxy și pot efectua orice operațiuni online.

viewscnt
Afla mai multe despre
securitate cibernetică
magazin online
conturi de utilizatori