Doru Droscaru, proiecte digitale și startup-uri pe ruta Canada - România

Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 nov 2016

A contribuit la crearea rețelei sociale KEEK, care ajunsese la 70 de milioane de utilizatori înainte de a fi vândută, a lucrat în publicitate, a fost designer independent și acum e se concentrează pe Better, o aplicație care te ajută să fii mai bun în ceea ce faci. Acestea sunt, în linii mari, proiectele pe care Doru Droscaru le-a realizat în Canada și România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Doru a început ca membru al echipei de creație DDB București, unde a lansat mai multe produse pentru segmentele Horeca și bancar în perioada 2004 - 2006. Tot atunci, site-ul personal droscaru.ro i-a adus statutul de finalist la New York Festivals.

După o perioadă în care a lucrat ca designer independent, Doru s-a alăturat ca partener echipei Lattica, companie fondată în Toronto de alți doi români, Mihai Popa și Dimi Păun. Acolo au luat naștere proiecte precum Zipalong.com, Goodcallinc.com și Radiobin.com, ultimul reprezentând un sistem de management al gunoiului folosit și în prezent de municipalitatea din Toronto.

Una dintre cele mai importante etape ale cariere sale de până acum s-a numit KEEK. În cadrul Keek Inc, Doru a coordonat, alături de Dimi Păun, refacerea produsului principal al companiei, care a constat în repoziționare, redesign și dezvoltare. KEEK este o rețea socială construită în jurul unor momente video de 36 de secunde, ce are peste 70 de milioane de utilizatori înregistrați. La începutul acestui an KEEK a fost vândut către Peeks Inc, un alt serviciu de streaming din Toronto.

Facebook cumpără încă un startup de recunoaștere facială, FacioMetrics CITEȘTE ȘI Facebook cumpără încă un startup de recunoaștere facială, FacioMetrics

În prezent, Doru se ocupă de Better, o aplicație de dezvoltare personală lansată recent. Better are peste 1.500 de instalări din App Store, fiind disponibilă în acest moment pentru dispozitivele Apple cu iOS 8 sau mai nou.

Better este o aplicație care contrazice în mare măsura caracterizarea generală a zonei de IT de la noi, criticată pentru lipsa de creativitate și focusul exagerat pe outsourcing. Better este o aplicație originală pentru România, atât ca idee, fiind prima aplicație din categoria Lifestyle creată de o echipă de români, cât și ca realizare.

”Am gândit Better ca un ghid care să aducă o rezolvare situațiilor când uităm de noi înșine, când suntem pe pilot automat și ‘executăm viața’ din inerție” ne-a spus Doru cu o sinceritate pe care nu ai nevoie să fii față în față cu el pentru a o remarca.

Better nu este aplicația clasică pe care o găsești în App Store, cu grafica și scopul pe care le cunoști de la sute de alte produse similare. Are o interfață atipică, dar care și pentru unul care nu a mai încercat multe aplicații de dezvoltare personală prinde sens rapid.

Rolul aplicației este acela de a te ajuta să devii bun, să fii conștient de tine, de ceea ce faci și de ceea ce ai nevoie. Better nu te va ghida în viață, așa cum schimbarea nu se poate face dacă tu însuți nu decizi în mod conștient acest lucru. Însă, dacă ai atins vârsta la care simți că ai nevoie de unele schimbări, Better îți poate fi un antrenor care să-ți aducă aminte când și ce ți-ai propus să îmbunătățești.

Google susține că aplicația Translate a devenit mai inteligentă. Pentru ce limbi este valabil CITEȘTE ȘI Google susține că aplicația Translate a devenit mai inteligentă. Pentru ce limbi este valabil

La fel de originală precum celelalte aspecte este și modalitatea de monetizare. Pentru a te ambiționa să realizezi un task poți pune pariu cu tine însuți pe bani virtuali care pot fi cumpărați cu bani reali, în cadrul aplicației.

Următoarele update-uri vor aduce o serie de funcții noi care vor dezvolta un Better și mai bun, cu conținut mai proaspăt și o doză de socializare. Profilurile de utilizatori și sarcinile care se repetă la anumite perioade de timp sunt pe lista de “to do” a lui Doru.

Better a reprezentat și revenirea pe plan local a lui Doru, care a luat contact cu toate bunele și relele pieței de tehnologie din România - cu comunitatea efervescentă a dezvoltatorilor, dar și cu birocrația autorităților locale care ar avea nevoie și ele, la rândul lor, să devină mai bune. Poate că o roată de dezvoltare, precum cea din Better, pentru ANAF și alte autorități locale nu ar fi o idee chiar așa rea.

Doru Droscaru, proiecte digitale și startup-uri pe ruta Canada - România

viewscnt
Afla mai multe despre
doru droscaru
better
aplicatie
dezvoltare personala