După ce a generat revoltă încercând să impună noi prețuri, Unity Software declanșează cea mai mare disponibilizare

După ce a generat revoltă încercând să impună noi prețuri, Unity Software declanșează cea mai mare disponibilizare
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 9 ian 2024

Furnizorul american de software pentru jocuri video Unity Software urmează să disponibilizeze 1.800 de angajați până la finele lunii martie, respectiv 25% din forța de muncă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Este cea mai mare disponibilizare operată vreodată de companie și va afecta toate departamentele, conform Reuters.

ANALIZĂ Lovitura de grație dată microîntreprinderilor CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Lovitura de grație dată microîntreprinderilor

După anunț, acțiunile Unity au crescut cu aproape 5%.

Deși Unity nu este recunoscut pe scară largă în afara industriei jocurilor de noroc, peste 1,1 milioane de creatori de jocuri se bazează pe setul său de instrumente software în fiecare lună, inclusiv producătorul popularelor jocuri „Pokemon Go”, „Beat Sabre” și „Hearthstone”.

Concedierile au loc la scurt timp după ce CEO-ul interimar Jim Whitehurst a anunțat o „resetare a companiei”.

ULTIMA ORĂ Beckenbauer a decedat. Der Kaiser, legendă a fotbalului german - VIDEO CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Beckenbauer a decedat. Der Kaiser, legendă a fotbalului german - VIDEO

Aceasta este a patra rundă de disponibilizări pe care compania le-a efectuat din iulie 2022.

În septembrie anul trecut, compania a încercat să impună o nouă politică de prețuri, cu noi taxe impuse dezvoltatorilor de jocuri dacă erau îndeplinite anumite praguri de venituri și instalare. În urma unei revolte a dezvoltatorilor și a unei scăderi abrupte a prețului acțiunilor, compania a renunțat.

În urma controversei, CEO-ul de atunci al Unity, John Riccitiello, s-a pensionat, iar compania l-a numit pe fostul președinte IBM Whitehurst în funcția de CEO interimar, iar președintele și partenerul Sequoia Capital, Roelof Botha, a fost instalat președinte al Consiliului de Administrație.

Acțiunile Unity au atins un vârf de aproximativ 200 dolari în noiembrie 2021, dar ulterior au scăzut sub 30 dolari, anul trecut.

FOTO Hidroelectrica: Un bancher veteran, care a lucrat în BNR și înainte de Revoluție, propus drept candidat alternativ pentru reprezentarea acționarilor minoritari în board CITEȘTE ȘI FOTO Hidroelectrica: Un bancher veteran, care a lucrat în BNR și înainte de Revoluție, propus drept candidat alternativ pentru reprezentarea acționarilor minoritari în board

Acțiunile au crescut însă cu aproape 40% de când Whitehurst a anunțat resetarea companiei.

Unity Software a avut venituri de 2,03 miliarde dolari în cele 12 luni încheiate la 30 septembrie 2023, cu o creștere de 61,56% de la an la an. Veniturile în trimestrul încheiat la 30 septembrie 2023 au fost de 544,21 milioane dolari, cu o creștere de 68,55% de la an la an.

În anul 2022, Unity Software a avut venituri anuale de 1,39 miliarde dolari, cu o creștere de 25,26%.

viewscnt
Afla mai multe despre
jocuri
video
concedieri