Efectul boicotării Huawei: Înlocuirea echipamentelor telecom furnizate de companiile chineze ar costa industria europeană 3,5 miliarde euro

Efectul boicotării Huawei: Înlocuirea echipamentelor telecom furnizate de companiile chineze ar costa industria europeană 3,5 miliarde euro
scris 4 oct 2019

Înlocuirea echipamentelor de telecomunicații furnizate de companiile chineze ar costa operatorii europeni din domeniu aproximativ 3,5 miliarde de euro, potrivit firmei de cercetare Strand Consult. Noile estimări se situează cu mult sub cele avansate de grupul de lobby GSMA.

Asociația patronală a operatorilor din telecomunicații GSMA, care reunește peste 1.000 de companii cu activități în industria telefoniei mobile, a estimat, în iunie, că interzicerea achizițiilor de echipamente de telecomunicații ale companiilor chineze în Europa ar mări costurile rețelelor 5G cu circa 55 de miliarde de euro (62 miliarde de dolari).

Gigantul chinez Huawei Technologies, cel mai mare producător de echipamente pentru industria telecomunicațiilor, a fost inclus de SUA pe o listă neagră a entităților care nu pot face afaceri cu companii americane fără acordul guvernului, cu argumentul că echipamentele sale ar putea fi folosite de Beijing în scopuri de spionaj. Washingtonul a interzis companiilor americane să folosească unele echipamente Huawei și și-a îndemnat aliații europeni să facă același lucru.

Declarație comună Trump-Iohannis, în contextul Huawei: Căutăm să evităm riscurile de securitate care însoțesc investițiile chineze în rețelele de telecomunicații 5G CITEȘTE ȘI Declarație comună Trump-Iohannis, în contextul Huawei: Căutăm să evităm riscurile de securitate care însoțesc investițiile chineze în rețelele de telecomunicații 5G

Potrivit unui raport al Strand Consult publicat vineri, restricționarea utilizării echipamentelor produse de campanile chineze Huawei și ZTE în SUA și Australia nu a condus la creșterea prețurilor pentru operatorii telecom și nici la întârzieri în instalarea rețelelor 5G, scrie Reuters.

“Restricțiile nu au generat creșteri de prețuri în SUA sau în Australia și este puțin probabil să afecteze negativ Europa, deoarece amprenta Huawei și ZTE în Europa reprezintă doar 6% din totalul cheltuielilor la nivel global”, se arată în raport.

Firma de cercetare de piață spune că operatorii de telefonie mobilă trebuie să își modernizeze echipamentele din motive tehnice, “indiferent dacă Huawei și ZTE sunt prezente în piață”.

Huawei concurează cu Ericsson și Nokia pentru furnizarea echipamentelor folosite la rețelele 5G.

Reprezentanții Huawei au respins în repetate rânduri acuzațiile privind slaba securitate a echipamentelor sale, spunând că acestea nu sunt mai puțin sigure comparativ cu echipamentele altor producători.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
echipamente telecom
retele 5g
costuri
estimari
strand consult