Elon Musk a găsit un nou vinovat pentru problemele cu banii ale „X”

Elon Musk a găsit un nou vinovat pentru problemele cu banii ale „X”
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2023

Miliardarul sud-african Elon Musk a amenințat că va da în judecată organizația Liga Anti-Defăimare (ADL, care luptă împotriva antisemitismului și a rasismului), pe care o acuză de defăimare a rețelei sale sociale „X”, relatează AFP și CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Pentru a reabilita numele platformei noastre în ceea ce privește antisemitismul, se pare că nu avem de ales decât să dăm în judecată Liga Anti-Defăimare ... O, ce ironie!”, a scris Elon Musk într-un mesaj postat luni seara pe X, noul nume pe care l-a ales recent pentru Twitter, scrie Agerpres.

Google ar putea scumpi smartphone-urile Pixel 8 CITEȘTE ȘI Google ar putea scumpi smartphone-urile Pixel 8

Miliardarul acuză ADL că este responsabilă de pierderea veniturilor generate de platforma sa.

„Pe baza feedback-ului agențiilor de publicitate, ADL pare să fie responsabilă pentru pierderea majorității veniturilor noastre”, a declarat miliardarul, adăugând că „agenții de publicitate evită controversele, așa că tot ce are nevoie ADL pentru a ne distruge veniturile din publicitate în Statele Unite și Europa este să facă acuzații nefondate”.

„Această 'controversă' îi determină pe agenții de publicitate să ia o 'pauză', însă această pauză este permanentă până când ADL dă undă verde, ceea ce nu va face până când nu vom suspenda în secret sau interzice orice cont care nu le convine”, a acuzat Musk.

La jumătatea lunii iulie Musk a afirmat că fluxul de numerar al Twitter rămâne negativ din cauza unei scăderi de aproape 50% a veniturilor din publicitate și a datoriilor mari.

De când a cumpărat Twitter la sfârșitul lunii octombrie anul trecut, CEO-ul Tesla a bulversat platforma, cu disponibilizări masive - au mai rămas 1.500 de angajați din cei 8.000 cât erau înainte - până la schimbarea foarte recentă a numelui.

EXCLUSIV Consiliul Concurenței, din nou în control inopinat la bănci. Inspectorii au căutat probe de cartel legate de Biroul de Credit, în telefoane, computere, e-mailuri CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Consiliul Concurenței, din nou în control inopinat la bănci. Inspectorii au căutat probe de cartel legate de Biroul de Credit, în telefoane, computere, e-mailuri

Elon Musk a admis că Twitter ar putea „eșua”

În pofida acuzațiilor sale la adresa ADL și a altor organizații, analiștii afirmă că mai degrabă abordarea sa controversată în ceea ce privește moderarea conținutului și lansările haotice de noi produse, cum ar fi autentificarea plătită a utilizatorilor, i-au speriat pe agenții de publicitate.

Elon Musk a pus capăt mai ales luptei împotriva dezinformării cu privire la COVID-19 și a decis o amnistie pentru multe conturi interzise anterior din cauza încălcării repetate a regulilor împotriva dezinformării sau a hărțuirii.

Zeci de mii de utilizatori au fost primiți înapoi pe platformă, inclusiv persoane ale căror conturi au fost suspendate din cauza incitării la ură.

Orban joacă tare: Ungaria a prezentat o ofertă oficială pentru achiziționarea participației majoritare în aeroportul Budapesta CITEȘTE ȘI Orban joacă tare: Ungaria a prezentat o ofertă oficială pentru achiziționarea participației majoritare în aeroportul Budapesta

Potrivit mai multor ONG-uri, numărul insultelor homofobe și rasiste a crescut vertiginos pe platforma de socializare.

Înspre sfârșitul lunii trecute, Elon Musk a admis în premieră că platforma sa de socializare ar putea eșua, „cum au prezis atât de mulți”.

„Adevărul trist este că în momentul de față nu există 'rețele de socializare' grozave. S-ar putea ca noi să eșuăm, cum au prezis atât de mulți, dar vom da tot ce avem mai bun pentru a ne asigura că este măcar una”, a scris acesta pe X/Twitter în data de 20 august.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
x
twitter