Elon Musk a spus pe Twitter că salariile membrilor consiliului de administrație al companiei ar fi zero dacă oferta sa de preluare ar reuși

Elon Musk a spus pe Twitter că salariile membrilor consiliului de administrație al companiei ar fi zero dacă oferta sa de preluare ar reuși
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2022

Elon Musk a criticat consiliul de administrație al Twitter, după ce compania de socializare a adoptat un plan cunoscut sub numele de ”pilulă otravitoare” pentru a se proteja de oferta sa de preluare, de 43 de miliarde de dolari, afirmând că salariile membrilor acestuia ar fi zero dacă oferta ar reuși, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Salariiile din consiliul de administrație ar fi zero, dacă oferta mea ar reuși, deci aș economisi pe loc aproximativ 3 milioane de dolari pe an”, a scris Musk pe Twitter, ca răspuns la postarea unui utilizator care critica consiliul.

Codul rutier, schimbat: Perioada de suspendare a permisului de conducere, DUBLATĂ la folosirea telefonului, trecere pe roșu sau șofat agresiv. Suspendare și mai mare pentru nerespectarea semnalelor polițistului CITEȘTE ȘI Codul rutier, schimbat: Perioada de suspendare a permisului de conducere, DUBLATĂ la folosirea telefonului, trecere pe roșu sau șofat agresiv. Suspendare și mai mare pentru nerespectarea semnalelor polițistului

Musk, un ”absolutist al libertății de exprimare” care a criticat politicile Twitter, nu a detaliat acest tweet, scrie News.ro.

Twitter nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Continuându-și tirada împotriva companiei, Musk a lansat joi un sondaj în care i-a întrebat pe cei 80 de milioane de urmăritori ai săi dacă ”preluarea Twitter la prețul de 54,20 dolari pe acțiuni ar trebui să fie la latitudinea acționarilor, nu a consiliului de administrație”, la care o mare majoritate a răspuns ”Da”.

Mai târziu, directorul general al Tesla a postat pe Twitter ”Love Me Tender”, o melodie a lui Elvis Presley, după ce Twitter a optat pentru un plan de a vinde acțiuni cu reducere pentru a preveni orice încercare a acționarilor de a acumula o participație de peste 15% .

Musk deține în prezent un pachet de 9,1% din acțiunile Twitter.

Între timp, într-o serie de răspunsuri la tweet, co-fondatorul și fostul CEO Jack Dorsey a criticat sâmbătă consiliul de administrație al Twitter, spunând că ”a fost în mod constant disfuncția companiei”.

Declarația lui Dorsey a fost un răspuns la un tweet al investitorului de risc Garry Tan care spunea: ”Partenerul greșit din consiliul tău poate face literalmente să se evapore un miliard de dolari”.

Acțiunile Twitter au crescut cu aproximativ 4%, la 46,85 dolari pe unitate, fiind însă semnificativ sub oferta lui Musk de 54,20 dolari pe unitate.

Prețul acțiunilor Twitter a crescut cu aproximativ 15% de când Musk și-a dezvăluit participația la companie, pe 4 aprilie.

Între timp, Twitter a fost informat și de Thoma Bravo, o firmă cu capital privat axată pe tehnologie, care deținea peste 103 miliarde de dolari în active sub administrare la sfârșitul lunii decembrie, că explorează posibilitatea de a pune la punct o ofertă de preluare a companiei de social media.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
elon musk