Elon Musk a spus pe Twitter că salariile membrilor consiliului de administrație al companiei ar fi zero dacă oferta sa de preluare ar reuși

Elon Musk a spus pe Twitter că salariile membrilor consiliului de administrație al companiei ar fi zero dacă oferta sa de preluare ar reuși
scris 19 apr 2022

Elon Musk a criticat consiliul de administrație al Twitter, după ce compania de socializare a adoptat un plan cunoscut sub numele de ”pilulă otravitoare” pentru a se proteja de oferta sa de preluare, de 43 de miliarde de dolari, afirmând că salariile membrilor acestuia ar fi zero dacă oferta ar reuși, transmite Reuters.

”Salariiile din consiliul de administrație ar fi zero, dacă oferta mea ar reuși, deci aș economisi pe loc aproximativ 3 milioane de dolari pe an”, a scris Musk pe Twitter, ca răspuns la postarea unui utilizator care critica consiliul.

Codul rutier, schimbat: Perioada de suspendare a permisului de conducere, DUBLATĂ la folosirea telefonului, trecere pe roșu sau șofat agresiv. Suspendare și mai mare pentru nerespectarea semnalelor polițistului CITEȘTE ȘI Codul rutier, schimbat: Perioada de suspendare a permisului de conducere, DUBLATĂ la folosirea telefonului, trecere pe roșu sau șofat agresiv. Suspendare și mai mare pentru nerespectarea semnalelor polițistului

Musk, un ”absolutist al libertății de exprimare” care a criticat politicile Twitter, nu a detaliat acest tweet, scrie News.ro.

Twitter nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Continuându-și tirada împotriva companiei, Musk a lansat joi un sondaj în care i-a întrebat pe cei 80 de milioane de urmăritori ai săi dacă ”preluarea Twitter la prețul de 54,20 dolari pe acțiuni ar trebui să fie la latitudinea acționarilor, nu a consiliului de administrație”, la care o mare majoritate a răspuns ”Da”.

Mai târziu, directorul general al Tesla a postat pe Twitter ”Love Me Tender”, o melodie a lui Elvis Presley, după ce Twitter a optat pentru un plan de a vinde acțiuni cu reducere pentru a preveni orice încercare a acționarilor de a acumula o participație de peste 15% .

Musk deține în prezent un pachet de 9,1% din acțiunile Twitter.

Între timp, într-o serie de răspunsuri la tweet, co-fondatorul și fostul CEO Jack Dorsey a criticat sâmbătă consiliul de administrație al Twitter, spunând că ”a fost în mod constant disfuncția companiei”.

Declarația lui Dorsey a fost un răspuns la un tweet al investitorului de risc Garry Tan care spunea: ”Partenerul greșit din consiliul tău poate face literalmente să se evapore un miliard de dolari”.

Acțiunile Twitter au crescut cu aproximativ 4%, la 46,85 dolari pe unitate, fiind însă semnificativ sub oferta lui Musk de 54,20 dolari pe unitate.

Prețul acțiunilor Twitter a crescut cu aproximativ 15% de când Musk și-a dezvăluit participația la companie, pe 4 aprilie.

Între timp, Twitter a fost informat și de Thoma Bravo, o firmă cu capital privat axată pe tehnologie, care deținea peste 103 miliarde de dolari în active sub administrare la sfârșitul lunii decembrie, că explorează posibilitatea de a pune la punct o ofertă de preluare a companiei de social media.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
elon musk