Meta nu mai permite partajarea datelor personale

Meta nu mai permite partajarea datelor personale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 apr 2022

La recomandarea propriului Consiliul de Supraveghere, Meta a decis să nu mai permită partajarea informațiilor personale a altor utilizatori, chiar dacă acestea sunt publice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele personale ale utilizatorilor Facebook și Instagram nu vor mai putea fi partajate de alți utilizatori, anunță Meta, care spune că a luat această decizie pentru a crește nivelul de securitate al datelor personale.

Din același motiv, nu mai poate fi dat share nici măcar datelor personale pe care utilizatorul le afișează public. Acestea rămân vizibile în paginile de profil, dar nu mai pot fi partajate de alții.

Peste 57,4 milioane de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice au fost generate la nivel global în 2021 CITEȘTE ȘI Peste 57,4 milioane de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice au fost generate la nivel global în 2021

Limitarea nu se oprește doar la informațiile în format text, precum adrese și numere de telefon, ci se aplică inclusiv fotografiilor în care se vede domiciliul utilizatorilor.

Sunt specificate și excepții de la noua regulă. Pot fi partajate imagini cu exteriorul caselor unor înalți oficiali sau ale altor persoane, dacă acestea fac obiectului unui material de presă.

Măsura a fost recomandată în februarie de Consiliul de Supraveghere, instituție independentă din cadrul Meta, care are rolul de a verifica și consilia compania în ceea ce privește moderarea conținutului și protecția datelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
facebook
instagram
share
date personale