Cât a cheltuit Apple pentru dezvoltarea tehnologiilor de condus autonom

Cât a cheltuit Apple pentru dezvoltarea tehnologiilor de condus autonom
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 mar 2024

Conform unor informații publicate de The New York Times, Apple a investit peste 10 miliarde de dolari în proiectul de mașini autonome la care tocmai a renunțat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Recent, s-a aflat că Apple a renunțat la proiectul Titan. Lansat în 2014, acesta își propunea, la început, să dezvolte o mașină electrică complet autonomă.

De-a lungul dezvoltării, compania a întâmpinat numeroase dificultăți și a trebuit să-și limiteze pretențiile. În urma cu câțiva ani, obiectivul a fost retrogradat de la dezvoltarea unei mașini autonome, la crearea unor tehnologii pentru mașinile autonome.

Analist: Vision Pro se vine mai bine decât se aștepta Apple CITEȘTE ȘI Analist: Vision Pro se vine mai bine decât se aștepta Apple

Asta pentru ca, în final, după aproximativ 10 ani și peste 10 miliarde de dolari cheltuiți, Apple să decidă că este mai bine să renunțe la acest proiect.

Cel puțin o parte din inginerii care au lucrat la proiectul Titan sunt acum mutați la cele care privesc inteligența artificială, semn că aceasta reprezintă unul din domeniile pe care Apple pune cel mai mare accent.

Apple este așteptată să lanseze mai multe funcții de AI generativ în produsele și serviciile sale. Mai multe aplicații de iPhone, iPad și, probabil, Mac ale companiei vor oferi din toamnă astfel de facilități.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
mașini autonome
ai