Facebook va închide secțiunea de știri în Statele Unite și Australia

Facebook va închide secțiunea de știri în Statele Unite și Australia
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 mar 2024

Secțiunea din Facebook dedicată special știrilor va dispărea din aplicația platformei pentru Statele Unite și Australia, în contextul în care Meta se distanțează de acest domeniu din cauza dificultăților pe care le ridică moderarea și pentru reducerea cheltuielilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lansată în 2019, secțiunea de știri din Facebook va fi eliminată în luna aprilie din Australia și Statele Unite, după mutarea similară realizată anul trecut în Europa.

Renunțarea la această secțiune este al doilea pas important făcut de Facebook înapoi pe zona de știri, după ce a renunțat și la formatul Instant, care concura cu AMP-ul celor de la Google.

Meta Platforms intenționează să lanseze o nouă versiune a modelului său de AI Llama 3 CITEȘTE ȘI Meta Platforms intenționează să lanseze o nouă versiune a modelului său de AI Llama 3

Facebook a întâmpinat mai multe probleme din cauza știrilor. Pe de o parte, a trebui să lupte cu presiunea guvernelor care cereau ca publisherii să fie plătiți.

Pe de altă parte, știrile aveau o nevoie specială de moderare, care, mai ales în cazul celor din politică, au adus compania în situația de a fi luată în vizor de politicieni.

Facebook spune că știrile reprezintă doar 3% din conținutul pe care utilizatorii săi din toată lumea îl consumă în cadrul platformei.

Meta pare dispusă să renunțe la acel 3%, dacă asta o scapă de complicațiile pe care i le-au adus știrile și, în special, politica.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
facebook
știri
statele unite
australia