Elon Musk lucrează la un sistem de conectare a creierului uman cu o interfață IT

Elon Musk lucrează la un sistem de conectare a creierului uman cu o interfață IT
scris 21 apr 2017

Fondatorul Tesla, Elon Musk, lucrează prin intermediul unei companii nou înființate, Neuralink, la un sistem de conectare a creierului uman cu o interfață IT, prin crearea unor dispozitive de dimensiunea unui micron, transmite Reuters.

Neuralink vrea să aducă pe piață un produs care să ajute oamenii cu leziuni severe ale creierelor, în urma unor atacuri cerebrale, leziuni canceroase sau a altor afecțiuni, în aproximativ patru ani, a spus Musk într-un interviu acordat site-ului Wait But Why.

”Dacă vom dori să vă transmitem un concept, am face-o prin intermediul telepatiei consensuale”, a explicat Musk, scrie News.ro.

Inteligența artificială și învățarea mașinilor vor crea computere atât de sofisticate încât oamenii vor avea nevoie să își implanteze rețele neuronale în creiere pentru a ține pasul, a afirmat Musk anul trecut, într-o conferință pe tema tehnologiei.

”În cap există o mulțime de concepte pe care creierul trebuie să le comprime la un nivel incredibil de scăzut, numit limbaj sau scriere. Dacă ai două interfețe ale creierului, ar putea să ai o comunicare necomprimată, directă, cu o altă persoană”, a spus Musk în interviu.

Orange lansează, în vara aceasta, Orange Bank, bancă înființată prin preluarea pachetului majoritar la Groupama Banque CITEȘTE ȘI Orange lansează, în vara aceasta, Orange Bank, bancă înființată prin preluarea pachetului majoritar la Groupama Banque

Ar putea fi nevoie de circa 8-10 ani până când această tehnologie să poată fi folosită de oameni fără dizabilități, în funcție de aprobarea de către autoritățile de reglementare și de cât de bine vor funcționa dispozitivele pentru persoaneșe cu dizabilități, a arătat Musk.

Publicația Wall Street Journal a relatat în martie că Musk a lansat o companie care să lucreze la fuziunea între computere și creierele umane.

Neuralink a fost înregistrată în California în iulie anul trecut, ca o companie de cercetări medicale, iar Musk intenționează să o finanțeze personal.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
elon musk
neuralink