Emiratele Arabe Unite ar fi comandat atacurile informatice care au vizat Qatarul în mai

Emiratele Arabe Unite ar fi comandat atacurile informatice care au vizat Qatarul în mai
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2017

Emiratele Arabe Unite au comandat atacurile informatice de la sfârșitul lunii mai, care au vizat conturile Guvernului qatariot de pe rețelele de socializare, precum și mai multe site-uri de știri și care au permis publicarea unor declarații false atribuite emirului de la Doha, ce au declanșat o criză diplomatică de proporții în regiune, au declarat oficiali din serviciile americane de informații, citați de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Serviciile americane de informații au aflat săptămâna trecută de noi informații și date care arată că înalți oficiali guvernamentali din Emiratele Arabe Unite au discutat despre atacurile informatice pe 23 mai, cu o zi înainte să aibă loc, scrie News.ro.

Oficialii, citați sub acoperirea anonimatului, au precizat că nu este clar dacă Abu Dhabi a spart serverele sau doar a plătit pentru spargerea lor.

Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite, Yousef al-Otaiba, a respins informațiile apărute în presă. “Ceea ce este adevărat este comportamentul Qatarului. Finanțarea, susținerea și ajutarea extremiștilor, de la talibani la Hamas (…). Incitarea la violență, încurajarea radicalizării i subminarea stabilității vecinilor”, se arată într-un comunicat al diplomatului.

Piața mondială de PC-uri a scăzut pentru al 11-lea trimestru în aprilie-iunie, afectată de majorările de prețuri CITEȘTE ȘI Piața mondială de PC-uri a scăzut pentru al 11-lea trimestru în aprilie-iunie, afectată de majorările de prețuri

Emirul Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani a fost citat în mai ca lăudând Hamas și numind Iranul o “putere islamică”. În replică, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egiptul și Bahrainul au rupt, pe 5 iunie, legăturile diplomatice și de transport cu Doha, acuzând țara de susținerea terorismului.

Qatarul a afirmat la sfârșitul lunii mai că declarațiile nu sunt adevărate și că au fost publicate de hackeri, dar explicația a fost respinsă de restul statelor din Golf. 

viewscnt
Afla mai multe despre
atac informatic
qatar
emiratele arabe unite