Ericsson estimează că numărul global de abonamente 5G ajuns la 380 de milioane în al doilea trimestru

Ericsson estimează că numărul global de abonamente 5G ajuns la 380 de milioane în al doilea trimestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2021

Producătorul suedez de echipamente de telecomunicații Ericsson a estimat că, în cel de-al doilea trimestru al anului 2021, numărul abonamentelor 5G a crescut cu 84 de milioane, ajungând la un total de 380 de milioane, conform datelor din Ericsson Mobility Report pentru perioada aprilie - iunie 2021.

Urmărește-ne și pe Google News

Conform acestui raport, în cel de-al doilea trimestru al anului 2021, creșterea numărului de abonamente pentru servicii 5G a depășit-o, la nivel global, pe cea a abonamentelor 4G. În timp ce numărul abonamentelor 5G (de la nivel global) care includ și un dispozitiv compatibil cu această tehnologie (5G) a crescut cu 84 de milioane (ajungând la un total de 380 de milioane), numărul abonamentelor 4G au crescut cu 71 milioane, până la 4,8 miliarde, reprezentând 59% din totalul abonamentelor mobile. În același timp, abonamentele de tip WCDMA/HSPA au scăzut cu 46 milioane, iar abonamentele de tip GSM/EDGE cu 52 de milioane, scrie Agerpres.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

De asemenea, conform autorilor raportului, numărul abonamentelor mobile (existente în trimestrul 2 din 2021) totaliza aproximativ 8,1 miliarde, ponderea acestora fiind de 103% la nivelul populației globale. 50 de milioane de abonamente mobile noi (din acest total) au fost încheiate în perioada aprilie - iunie 2021, cele mai multe în China (13 milioane), Indonezia (5 milioane) și SUA (3 milioane).

În paralel, numărul abonamentelor mobile ce includ servicii de broadband a crescut cu aproximativ 100 de milioane în al doilea trimestru al acestui an, ajungând la 6,8 miliarde și marcând, astfel, o creștere de 7% față de anul precedent (în contextul în care numărul deținătorilor unici de abonamente mobile este de aproximativ 6 miliarde - diferența dintre numărul de abonamente și numărul de abonați se datorează abonamentelor inactive, deținătorilor de dispozitive multiple și/sau optimizării abonamentelor pentru diferite tipuri de apeluri).

În ceea ce privește traficul de date în rețelele mobile, raportul arată că rata de creștere a traficului de la an la an a rămas la un nivel normal de 44%, în perioada cuprinsă între trimestrul 2 al anului 2020 și trimestrul 2 din 2021. Astfel, în acest interval de timp, traficul total de date în rețelele mobile a atins, lunar, 72 Exabyte, iar rata de creștere trimestrială a fost de aproximativ 9%.

Smartphone-urile Pixel 3, blocate complet din cauze necunoscute CITEȘTE ȘI Smartphone-urile Pixel 3, blocate complet din cauze necunoscute

Pe termen lung, analiștii de la Ericsson, estimează că creșterea traficului este determinată atât de creșterea numărului de abonamente pentru smartphone-uri, cât și de creșterea volumului mediu de date/abonament, alimentată în principal de o creștere în ceea ce privește vizionarea de conținut video (cu mențiunea că există diferențe mari în ceea ce privește valorile/nivelurile de trafic de date între piețe, regiuni și furnizorii de servicii).

Ericsson le oferă furnizorilor de servicii de comunicații soluții complete pentru îmbunătățirea conectivității si a serviciilor. Portofoliul companiei acoperă domenii precum: Rețele (Networks), Soluții pentru Servicii Digitale (Digital Services), Servicii de Externalizare (Managed Services) și Business-uri Emergente (Emerging Business).

Compania Ericsson este listată la bursa din New York (NASDAQ) și la filiala acesteia - NASDAQ Stockholm.

viewscnt
Afla mai multe despre
ericsson
5g