Facebook, acuzat în Germania de folosire ilegală a datelor private

Facebook, acuzat în Germania de folosire ilegală a datelor private
scris 13 feb 2018

Un tribunal de la Berlin a stabilit că este ilegală utilizarea de către Facebook a datelor personale ale membrilor săi și că rețeaua de socializare nu și-a informat în mod adecvat utilizatorii cu privire la modul în care le utilizează datele, a anunțat luni un grup german de apărarea a drepturilor consumatorilor, relatează Reuters.

Parametrii prestabiliți ai Facebook și unele dintre condițiile sale de utilizare contravin legilor cu privire la consum, iar tribunalul a conchis că anumite dispoziții referitoare la consimțământul utilizatorului cu privire la datele sale sunt invalide, a explicat Federația organizațiilor consumatorilor germani (VZVB), scrie News.ro.

”Facebook ascunde parametrii prestabiliți care nu respectă viața privată, în centrul său de confidențialitate și nu furnizează suficiente informații pe această temă atunci când utilizatorii se înregistrează”, a declarat Heiko Duenkel, însărcinat cu contencioasele la VZVB.

Infrastructura digitală a Jocurilor Olimpice a fost atacată în timpul ceremoniei de deschidere CITEȘTE ȘI Infrastructura digitală a Jocurilor Olimpice a fost atacată în timpul ceremoniei de deschidere

”Acest lucru nu răspunde exigențelor unui consimțământ în cunoștiință de cauză”.

VZVB a publicat pe site o copie a hotărârii.

Un purtător de cuvânt al tribunalului a confirmat că s-a pronunțat o hotărâre, însă nu a dorit să spună mai multe.

Grupul american și-a anunțat intenția de a face apel, în în contextul în care mai multe elemente ale hotărârii îi sunt favorabile.

Într-un comunicat, prima rețea de socializare din lume afirmă că a procedat deja la modificări importante în privința condițiilor de utilizare și a parametrilor săi în domeniul protecției datelor, după deschiderea dosarului, în 2015.

”Lucrăm din greu pentru a ne asigura că condițiile noastre de utilizare sunt clare și ușor de înțeles și că serviciile oferite de Facebook sunt deplin conforme cu legile”, a subliniat grupul.

În plus, Facebook își va actualiza condițiile de utilizare cu privire la protecția datelor și cu privire la serviciile sale, cu scopul de a se conforma noilor reguli europene care vor intra în vigoare în iunie.

Facebook a fost acuzat, la sfârșitul lui decembrie, de abuz de poziție dominantă de către Biroul german contra cartelurilor, care i-a reproșat - la prezentarea primelor rezultate ale unei anchete lansate în urmă cu 22 de luni - că a cules datele utilizatorilor săi fără consimțământul acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
germania
date private