Facebook ar urma să investească în crearea de conținut video original

Facebook ar urma să investească în crearea de conținut video original
scris 15 dec 2016

Facebook ia în calcul cumpărarea de video pentru a crea un ecosistem de conținut original.

Conform fondatorului site-ului College Humor, actual angajat al Facebook, Ricky Van Veen, Facebook analizează în prezent modul în care își va crea propriul ecosistem de conținut video original.

La acest moment, zona video din Facebook este un haos complet ca formă de organizare și cu valoare redusă, dată de clipuri video copiate de pe alte site-uri și transmisiuni live care nu au un scop sau o logică anume.

Amazon Prime Video, lansat oficial în România CITEȘTE ȘI Amazon Prime Video, lansat oficial în România

Monetizarea conținutului video sub forma actuală are o limită, iar pentru a ridica ștacheta veniturilor Facebook are nevoie de conținut original, de calitate, care nu fie disponibil și în afara rețelei.

De aceea, o variantă la îndemână pentru Facebook este să plătească o serie de parteneri care să livreze conținut video original. Este o tactică pe care Facebook a încercat-o și în ceea ce privește transmisiunile live, însă într-o măsură mult prea redusă pentru a avea un impact.

În funcție de modul în care se concretizează aceste planuri și de suma de bani pe care Facebook este dispusă să o investească, zona de video a rețelei sociale ar putea ajunge undeva la nivelul YouTube - cu filmări de calitate redusă realizată de amatori - sau, mai sus, la nivelul Netflix și Amazon Prime Video - prin crearea de seriale și filme.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
video