Marea Britanie anunță că rețeaua 4G are o acoperire mai proastă decât în România sau Peru

Marea Britanie anunță că rețeaua 4G are o acoperire mai proastă decât în România sau Peru
scris 14 dec 2016

Comisia Națională pentru Infrastructură (NIC) din Marea Britanie a publicat miercuri un raport care demostrează că britanicii au acces la o rețea 4G cu o acoperire mai proastă decât în țări precum România, Peru, Panama și Albania. Directorul NIC s-a plâns că starea proastă a rețelei de comunicații are un impact negativ asupra mediului de afaceri din Regatul Unit, transmite The Investment Observer.

”Marea Britanie este pe locul 54 în lume în ceea ce privește acoperirea 4G, iar utilizatorul comun poate să acceseze rețeaua 4G doar în jumătate de timp. Rețeaua noastră este mai proastă decât în România și Albania, Panama și Peru. Drumurile și căile ferate se simt ca niște deșerturi digitale, chiar și în centrele orașelor noastre pot exista zone în care este imposibil să te conectezi la internet”, a declarat Andrew Adonis.

Directorul NIC a atras atenția că rețeaua 5G este dezvoltată, dar aceasta nu va putea să fie accesată până în 2020, scrie News.ro.

Adonis a atras atenția că britanicii au probleme atunci când încearcă să acceseze rețeaua 4G în trenuri sau pe autostrăzi.

Facebook lansează aplicația Events pentru Android CITEȘTE ȘI Facebook lansează aplicația Events pentru Android

”5G este viitorul - ultrarapid și ultrasigur, are potențialul să ne schimbe viața și economia în moduri pe care nici nu putem să le imaginăm astăzi. Dar Marea Britanie este momentan pe banda lentă a dezvoltării digitale”, a declarat directorul Comisiei Naționale de Infrastructură.

Companiile Everything Everywhere și BT Mobile nu au primit permis luna trecută aprobare pentru a obține acoperire 4G, pentru a nu afecta competiția de pe piața telefoniei mobile din Marea Britanie.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
4g