Facebook implementează un sistem de rugăciuni online

Facebook implementează un sistem de rugăciuni online
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iul 2021

Facebook a implementat un nou sistem care poate fi accesat prin pagina de grupuri a platformei sociale – utilizatorii pot forma de acum grupuri de rugăciune pe rețeaua socială – un instrument care este disponibil doar în Statele Unite, relatează Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Sistemul de rugăciune al Facebook face parte din efortul mai larg și recent al platformei sociale de a-și mări baza de utilizatori prin atragerea persoanelor din comunitățile religioase, scrie Digi 24.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Facebook consideră că enoriașii sunt o comunitate importantă pentru a crește participarea pe rețeaua socială. Încă din 2017, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg a dat bisericile ca exemplu pentru modalități de a conecta compania cu lumea. Atunci, Facebook a creat o echipă care să se concentreze pe „parteneriate de credință”.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

Șefa acestei echipe, Nona Jones, a declarat pentru Reuters că pandemia de coronavirus a dus la urgentarea acestor eforturi. Sistemul de rugăciune de pe Facebook a fost creat după ce compania a observat o creștere a numărului de oameni care cereau și ofereau rugăciuni în timpul pandemiei, a spus Jones, care este și pastor în Florida.

Încercările de lărgire accentuare a prezenței rugăciunilor pe Facebook au culminat cu primul summit virtual de credință cu lideri religioși, luna trecută. În timpul evenimentului live, difuzat prin Facebook Live, liderii religioși au comunicat cu comunitățile religioase în timp ce pe ecran curgeau emoji-uri cu inimioare.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

COO-ul Facebook, Sheryl Sandberg, a vorbit inclusiv despre un viitor în care liderii religioși să își țină ceremoniile online, cu ajutorul instrumentelor de realitate virtuală și realitate augmentată.

Rugăciunile de pe Facebook, folosite și pentru reclame personalizate

De la sfârșitul lunii mai, Facebook a lansat sistemul de rugăciuni pe care îl testase cu ajutorul unor comunități de credincioși. Sistemul este disponibil în grupurile de Facebook din Statele Unite.

Într-un astfel de grup privat, o femeie a folosit acest instrument pentru a solicita rugăciuni pentru o mătușă bolnavă de Covid-19. Ceilalți utilizatori de pe grup au răspuns prin apăsarea butonului marcat cu textul „M-am rugat”, iar numele lor au apărut apoi într-un spațiu marcat mai jos.

Utilizatorii pot fi notificați  pentru a-și aduce aminte să se roage din nou a doua zi. Alți utilizatori au cerut rugăciuni pentru „o fată care a suferit o decepție în dragoste”, pentru examenul auto al unui fiu sau pentru probleme cu o firmă de asigurări.

Jones a confirmat, însă, că postările cu rugăciuni sunt folosite pentru a personaliza reclamele de pe Facebook și alt tip de astfel de conținut. Un purtător de cuvânt a spus că informațiile vor fi folosite pentru ca algoritmii Facebook să devină mai eficienți în a arăta reclame personalizate. Totuși, el a dat asigurări că datele nu vor putea fi folosite direct de companii pentru a trimite reclame țintite pe baza conținutului rugăciunilor.

„Una dintre cele mai mari comunități care folosește produse Facebook sunt oamenii credincioși. Când ne-am uitat pe datele legate de consumul de social media în pandemie am văzut o creștere masivă în categoria de spiritualitate”.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
rugaciuni