Facebook impune restricții pentru transmisiunile directe

Facebook impune restricții pentru transmisiunile directe
scris 15 mai 2019

Live streaming-ul pe Facebook va face obiectul unor noi reguli, care vor duce la dezactivarea acestei facilități după o singură abatere.

După atacul terorist din Noua Zeelandă, care a fost filmat și transmis live pe Facebook, compania americană va impune restricții prin care încearcă să evite ca astfel de tragedii să fie răspândite prin intermediul propriei platforme.

Utilizatorii care încalcă regulile Facebook vor fi împiedicați să mai folosească funcția live streaming pe o anumită perioadă. Pedeapsa se aplică după o singură încălcare, făcută oriunde în cadrul rețelei sociale, nu doar în cadrul transmisiunilor.

Spre exemplu, un utilizator va fi împiedicat să facă transmisiuni live pe Facebook dacă postează pe propriul profil imagini sau texte care îndeamnă la ură, conțin orice formă de rasism etc.

YouTube Premium și YouTube Music, disponibile oficial în România CITEȘTE ȘI YouTube Premium și YouTube Music, disponibile oficial în România

Noile restricții vor fi aplicate și listei negre de indivizi și organizații periculoase pe care Facebook a creat-o recent și include nume precum Paul Nehlen, Alex Jones și Milo Yiannopoulos.

Restricțiile vor fi impuse pe viitor și în alte zone ale platformei. De exemplu, cei care vor încălca regulile vor fi împiedicați inclusiv să cumpere reclamă pe Facebook.

Facebook a anunțat că va realiza în acest sens mai multe parteneriate cu cercetători și diverse universități și va investi în această direcție aproximativ 7,5 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
live video