Facebook interzice naționalismul și separatismul alb pe platformele sale

Facebook interzice naționalismul și separatismul alb pe platformele sale
scris 28 mar 2019

Facebook a anunțat miercuri că a interzis lăudarea, susținerea și reprezentarea naționalismului și separatismului alb pe platformele sale de socializare, intensificând măsurile de combatere a propagării mesajelor de ură, transmite Reuters.

Această politică va fi implementată de săptămâna viitoare, a anunțat operatorul rețelei de socializare, într-o postare pe blog, scrie News.ro.

Orange dă acces clienților cu telefoane Apple la tehnologia eSIM, pentru a se conecta în rețea fără cartelă CITEȘTE ȘI Orange dă acces clienților cu telefoane Apple la tehnologia eSIM, pentru a se conecta în rețea fără cartelă

Facebook, Twitter  și YouTube, parte a grupului Alphabet, sunt presate să elimine conținutul referitor la supremația albă și cel neo-nazist de pe platformele lor.

Ca reacție, Facebook și-a mărit echipele care monitorizează conținutul și a eliminat paginile utilizate pentru promovarea și organizarea de demonstrații pentru grupurile care susțin supramația albilor.

Anterior, Facebook permitea o parte din conținutul legat de naționalismul alb pe care nu îl considera rasist, dar a decis recent să își schimbe politica.

”În ultimele trei luni, conversațiile noastre cu membri ai societății civile și academici, care sunt experți în relații rasiale din întreaga lumii, au confirmat că naționalismul alb și separatismul nu pot fi separate în mod semnificativ de suypremația albă și grupurile care răspândesc ura”, a explicat Facebook.

”În viitor nu vom tolera lauda sau susținerea naționalismului și separatismului alb”, a precizat companiei.

Facebook a arătat că va începe să pună în legătură oameni care caută termeni asociați supremației albe și o organizație numită Viața după ură, care ajută oamenii să iasă din grupuri care răspândesc ura.

Reprezentanții Viața după ură nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
separatismul alb