Facebook introduce modificări pentru mesajele Instagram și Messenger

Facebook introduce modificări pentru mesajele Instagram și Messenger
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 ian 2019

Facebook a anunțat că mesajele trimise și primite prin intermediul aplicației Instagram vor fi în curând criptate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Instagram este singura din cele trei aplicații ale companiei care are funcție de chat și nu dispune sub nicio formă de criptare. De cealaltă parte, WhatsApp este singura aplicație deținută de Facebook care criptează mesajele în mod implicit.

La mijloc se află Facebook Messenger, care oferă posibilitatea criptării mesajelor, însă funcția nu este activată în mod implicit. Mesajele trimise cu Messenger sunt criptate doar dacă utilizatorul activează această opțiune din meniul de configurare.

Criptarea mesajelor nu va fi doar o opțiune în cadrul Instagram, ci va fi activată în mod implicit pentru toate mesajele trimise și recepționate, la fel ca în cazul WhatsApp.

Facebook a mai anunțat că va face această modificare și în aplicația Messenger, care va începe și ea să cripteze mesajele în mod implicit.

Mark Zuckerberg vrea să integreze infrastructurile WhatsApp, Instagram și Facebook Messenger CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg vrea să integreze infrastructurile WhatsApp, Instagram și Facebook Messenger

Prin criptarea implicită la nivelul celor trei aplicații, Facebook încearcă să împuște doi iepuri dintr-un foc.

Pe de o parte, încearcă să recâștige, fie și parțial, încrederea pe care a pierdut-o în ultimul an ca urmare a șirului interminabil de scandaluri privind accesarea neautorizată a datelor utilizatorilor săi.

Pe de altă parte, același nivel privind criptarea în cele trei aplicații ale companiei este o condiție care oricum trebuie îndeplinită înainte de anunțata interoperabilitate a celor trei funcții de chat, din Facebook Messenger, WhatsApp și Instagram.

Interoperabilitatea dintre cele trei înseamnă în principiu că utilizatorii celor trei aplicații vor putea comunica întrei ei. Spre exemplu, un utilizator de Instagram va putea trimite un mesaj unui utilizator WhatsApp, din Instagram, fără a avea aplicația WhatsApp instalată.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
whatsapp
facebook