Facebook introduce o nouă opțiune pentru gestionarea datelor personale

Facebook introduce o nouă opțiune pentru gestionarea datelor personale
scris 21 aug 2019

Facebook își schimbă politicile pentru a permite utilizatorilor să vadă și să controleze datele pe care alte site-uri și aplicații le împart cu operatorul rețelei de socializare pentru ca publicitatea să fie cât mai bine țintită, transmite Reuters.

Compania definește datele, de exemplu pentru situația în care o companie de îmbrăcăminte împarte informații cu Facebook legate de activitatea pe internet a unui utilizator, ca ”activitate în afara Facebook”, scrie News.ro.

”Începem prin a face cunoscută activitatea în afara Facebook către persoane din Irlanda, Coreea de Sud și Spania”, au afirmat directori ai Facebook într-o postare pe blog.

Apple va lansa în noiembrie serviciul de streaming video Apple TV+ la un preț de 10 dolari pe lună CITEȘTE ȘI Apple va lansa în noiembrie serviciul de streaming video Apple TV+ la un preț de 10 dolari pe lună

Dacă un utilizator va șterge activitatea în afara Facebook, atunci Facebook va șterge informațiile de identificare a utilizatorului din datele pe care aplicațiile și site-urile optează să le trimită.

”Nu vom ști ce site-uri ați vizitat sau ce ați făcut acolo și nu vom utiliza datele pe care le-ați șters pentru a vă oferi publicitate țintită pe Facebook, Instagram sau Messenger”, potrivit postării Facebook, care afirmă că această măsură ar putea avea un anumit impact asupra afacerilor sale.

Compania a fost criticată de parlamentari și autorități de reglementare din cauza practicilor legate de confidențialitatea datelor. Luna trecută, Facebook a acceptat plata unei amenzi record de 5 miliarde de dolari într-un acord cu Comisia Federală pentru Comerț din SUA. Acordul trebuie să fie aprobat în instanță.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
facebook
date personale